Свързани новини

04.01.2019 12:09

Намериха 10 от откраднатите картини на Майстора и Димитър Киров, двама арестувани

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Двама души са задържани за кражбата на картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров. Намерени са и 10 от картините, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов на извънреден брифинг в Министерския съвет, предаде Дир.бг.


Още двама души се издирват от столичната полиция за обира. Произведенията на изкуството са намерени в антикварна къща в столицата.


"За нас е добре, че сме спасили част от произведенията на изкуството. Надявам се, вследствие на оперативно-издирвателните мероприятия, които продължават и в момента, да стигнем и до останалата част на откраднатите произведения на изкуството, така че да ги върнем на собственика, а и лицата, които са съпричастни към това престъпление, да бъдат задържани и предадени на прокуратурата и на съда", коментира министър Маринов.


Общо 16 картини бяха откраднати от къща на  бул. Сливница, собственост на Павел Антонов - син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора. Изчезналите платна не са застраховани. Вчера Павел Антонов обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като е бил извън България.


По последна информация са били откраднати 5 картини на Майстора, 9 на Димитър Киров и две на други художници.


По-рано днес внукът на известния художник Цанко Лавренов - Лаврен Петров коментира пред bTV, че откраднатото вече няма особени шансове да бъде пласирано, след като кражбата е добре известна от медиите. Галеристът обаче предупреди, че именно заради това крадците може да унищожат безценните платна.


"Тази кражба не е била насочена към тези конкретни картини. Тези произведения биха били ценни на пазара, но нямат висока стойност, когато са откраднати в България. Не мисля, че има чак толкова малоумни колекционери, които биха поръчали такова нещо", посочи Лаврен Петров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв