Предполага се, че инцидентът се дължи на неправилно управление на движението на влаковете, тъй като ударът е бил челен, потвърди тя.

Свързани новини

01.03.2023 09:27

Най-малко 32 загинали и 85 ранени при сблъсък на влакове в Гърция

Видян 890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спасителите отчаяно търсят оцелели след челен сблъсък между два влака в централна Гърция, при който загинаха десетки хора и бяха ранени десетки.


Най-малко 32 души са загинали, а повече от 85 са били ранени при сблъсъка на пътнически влак, превозващ над 350 души, с товарен влак във вторник вечерта, малко преди полунощ, в Темпи, Централна Гърция, близо до град Лариса, съобщи гръцката пожарна служба.


"Просто чухме взрив. . . вагонът започна да се върти, а след това се озова настрани, когато успяхме да излезем", разказва един от пътниците пред гръцката обществена телевизия ERT.


"Това бяха 10 кошмарни секунди с огън, не можеше да се види много от дима", казва втори пътник.


В момента се извършват възстановителни работи, като вниманието е насочено към първите два вагона на пътническия влак, съобщи гръцката противопожарна служба. Очаква се броят на жертвите да нарасне.


Пътническият влак е пътувал от столицата Атина за Солун, втория по големина град в Гърция, който е известен със своите фестивали и оживен културен живот. Сблъсъкът се случва след националния карнавал през уикенда, който завършва с официален празник в понеделник.


От дирекция на пожарна защита съобщават:


"Продължава акцията на пожарникарите за спасяване на пътниците от влака след тежката катастрофа. Участват 150 пожарникари и 40 екипа на Бърза помощ с линейки. На място са също 15 патрулни коли на полицията."


Свидетели, които са се спасили, заявиха пред властите, че много от вратите на влака не са се отворили и част от пътниците са останали затворени във вагоните.


Предполага се, че причината за катастрофата е грешна информация на контрол на движение от гара Лариса.


Спряно е движението на влакове от Солун към Атина.


Гръцката железопътна компания Hellenic Train съобщи в прессъобщение, че е имало "челен сблъсък между два влака: товарен влак и влак IC 62, който е тръгнал от Атина за Солун"


Властите съобщиха, че все още не е ясно какво е довело до сблъсъка.


Hellenic Train, главната гръцка железопътна компания, беше придобита от Ferrovie dello Stato Italiane през 2017 г. и понастоящем е изцяло контролирана от Trenitalia. Компанията извършва както пътнически, така и товарни превози. Основната линия, по която се предлагат ежедневни връзки, е Атина-Солун.


Снимка: АР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.