01/02

Свързани новини

27.06.2021 19:20

Най-големият спад на К19 за цялата пандемия

Видян 2536 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С още 28,3% намаляха новите позитивни тестове от Covid-19 у нас за седмица, сочи националната статистика. Те са 510 при 711 в предишната седмица. Спадът като процент е стабилен още от март, точно както прогнозира шефът на вирусологията на болницата Сан Марино в Генуа проф. Матео Басети, за което 19 писа още през февруари. Оттогава има трайна тенденция за намаляващ брой положителни коронатестове във всичките 28 области в страната. Новото число е най-ниското число от 14 юни 2020г. от преди първата вълна (юни-август 2020 г.). Това обаче са два пъти по-малко случаи в сравнение с м.г. по същото време, когато се вземаха предвид само PCR, а сега към тях в статистиката се добавят и антигенните тестове. Тогава се правеха и 3 пъти по-малко тестове.


 


На седмична база процентът позитивни тестове е отново прави рекорд от началото на пандемията - 0,7% при 0,9% в предходната седмица. Напомняме, че по-рано предните здравните власти неволно сами издадоха методиките си, които завишават двойно дори и тези числа.  Така например стана ясно, че един пациент може да е тестиран 3 отделни пъти за 1 ден.  В крайна сметка те са отчетени като 3 положителни "случая", а реално се отнасят за 1 човек.Текущата тенденция за намаляване К19 е сбъдната прогноза на 19' за 1-цифрени дневни случаи след 15 юни, както предрече вирусологът Басети.Най-рязък спад има и при броя на починалите с Covid-19 за седмица. Те са само 38 при 91 предходната седмица. Това 58.2% надолу, което е най-големия спад от началото на пандемията.Както 19, прогнозира още през март, след 15 юни дневните случаи на смърт с К19 са 1-цифрено число.


Мария Пенчева


Графики: Тихомир Безлов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.06.2021 22:46

    Стотици хиляди в Лондон са по улиците и протестират и се борят за децата си срещу глобалистите. Hundreds of Thousands Take to the Streets in London to Protest And Fight for Their Children

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със