Софийският леден парк е разположен на площ от близо 4 декара, което е половин футболно игрище. Двете големи площадки с многото разклонения и завои из алеите ще зарадват любителите на зимните спортове. Освен в обичайния квадрат, всички ще могат да карат и по ледените алеи, където може да се развива доста добра скорост, което е голяма атракция, както показва виенският опит.
01/02

Свързани новини

30.11.2022 12:02

Най-големият леден парк на Балканите е в сърцето на София

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


2000 чифта кънки очакват желаещите да карат не само на пързалката, но и на плъзгащите се алеи около Паметника на Съветската армия в Княжеската градина


Най-големият леден парк на Балканите ще бъде открит на 1 декември в 17.30 ч. в сърцето на българската столица – около Паметника на Съветската армия. ICE PARK SOFIA е оформен в Княжеската градина до Орлов мост по подобие на съществуващия от години и показан от 19 минути още в края на 2019 г. В авсгрийската столица той се намира пред красивата сграда на кметството на Виена, на самия прочут тамошен Ринг, в непосредствена близост, както и нашия – до университета.  


Софийският леден парк е разположен на площ от близо 4 декара, което е половин футболно игрище. Двете големи площадки с многото разклонения и завои из алеите ще зарадват любителите на зимните спортове. Освен в обичайния квадрат, всички ще могат да карат и по ледените алеи, където може да се развива доста добра скорост, което е голяма атракция, както показва виенският опит.

Пързалката ще разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване.
След 1 януари учениците от София организирано ще ползват безплатно часовете 10 до 11 ч., иначе цената на посещение е 20 лева за една сесия от 2 часа, предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лв.
Два огромни екрана, LED осветление и цветомузика ще превръщат парка в колоритна зимна фееерия във вечерните часове.

Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с четири двучасови сесии на ден:
11.00–13.00 ч.,
14.00–16.00 ч.,
17.00–19.00 ч. и
20.00–22.00 ч.
с едночасова почивка за почистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса. То е изградено, след като още преди 3 години 19 минути запали кмета Фандъкова за идеята, осъществено е по линия на общинската организация София – европейска столица на спорта по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област.


Леденият парк е с Коледен базар, както е и във Виена, където всъщност до него е най-прочутият от многото в австрийската столица. Каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците с греяно вино, коледни тестени и сладки изделия, подаръци и много други изкушения.


 Церемонията по откриването е на 1 декември от 17.30 ч. и ще събере звездите на ледените дисциплини в България.


Спортната икона Евгения Раданова, която спечели 3 олимпийски медала от игрите в Солт Лейк сити’2002 и Торино’2006 в шорттрека – бързото пързаляне с кънки на ледена пързалка, ще води демонстрациите на младите ни таланти.


Най-добрите български състезатели във фигурното пързаляне, но без Албена Денкова и Максим Стависки, които са асистенти във вървящия в момента по Първи канал на руската телевизия шоупроект Ледников период, ще презентират последните си изпълнения под ръководството на Силвия Денкова и треньорката Ина Лутяй.


Точно в 18 ч. сирена ще огласи откриването и първата обиколка из алеите. Предвидено е Леденият парк да работи до 1 март следващата година.



Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще