Хотел Desert Star на Ningxia разполага с открит театър или къща на Земята.

Свързани новини

26.03.2023 07:03

Най-добрите нови атракции на открито в Китай

Видян 22315 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато става въпрос за туристически атракции, много неща се случиха в Китай през последните няколко години.

От круизи по най-дългия канал в света до приказна страна след земетресението, различни атракции на открито са се отворили или са претърпели драматични преобразявания, давайки на пътниците повече причини от всякога да посетят Китай.

Сега, когато страната обяви, че отново отваря границите си за чуждестранни пътници и възобнови издаването на туристически визи, международните посетители най-накрая могат да проверят някои от тези популярни нови предложения, които спечелиха сърцата на местните пътници по време на пандемията.

Ето някои от любимите ни:


Гранд канал в Китай, най-дългата река в света, създадена от човека


  Простиращ се на 1782 километра около девет пъти по-дълъг от Суецкия канал, Гранд канал в Китай е най-дългата река в света, създадена от човека.

Вписан като обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 2014 г. , Гранд канал - известен също като канал Jing-Hang - минава от Пекин на север до Ханджоу на юг и се свързва с множество водни пътища, включително Жълтата река и река Яндзъ.


Той е построен на части преди повече от 2500 години и е унифициран през вековете.

През последния век някои участъци са пресъхнали или са били замърсени. Въпреки това през 2022 г. в рамките на правителствена инициатива целият Голям канал е почистен и свързан отново.


Канчжоу дава възможност на пътниците да се запознаят с най-дългия канал в света.


Сред най-добрите места, където можете да го усетите, е Канчжоу, на два часа и половина път с кола от Пекин. Индустриалният пристанищен град е обновил туристическите предложения по своя участък от канала, който сега разполага с 15 круизни кораба, 12 туристически кея и шест нови моста. 


Парк Jiangsu Garden Expo

Сценичната точка Garden Expo Park в Нанкин представя известните градини в стил Дзянсу в региона.

Провинция Дзянсу, на източния бряг на Китай, е известна с изящно проектираните си китайски градини, които датират отпреди повече от 2000 години.

Днес традицията продължава, но с уникален привкус. През 2021 г. Нанкин, столицата на провинцията, превръща изоставена кариера в експопарк Jiangsu Garden.

Пространството с площ 3,45 кв. км е дом на красиви, класически градини в стил Дзянсу и други атракции, включително водна ботаническа градина, театър и пешеходна търговска улица. 


Сред акцентите е градината Суджоу, вдъхновена от павилиона Canglang - обект на световното наследство на ЮНЕСКО в близкия град Суджоу.


Всички структури в градината Суджоу са изработени от масивна дървесина, съединена с втулки и чепове (две парчета дърво се съединяват без пирони). Всъщност се твърди, че в градината не е използван нито един пирон.


Universal Beijing Resort,


известен като Universal Beijing, е тематичен парк и развлекателен курортен комплекс, базиран в Пекин



Открит през септември 2021 г., курортът Universal Beijing Resort с площ 169 хектара е петият и най-голям тематичен парк Universal Studios в света.


Има седем тематични земи, предлагащи десетки представления и атракции, много от които са на открито: Магьосническият свят на Хари Потър; Трансформърс Метробаза; Холивуд; Воден свят; Земя на миньоните; Джурасик свят Исла Нубла; и Земя на страховитостта Кунг Фу Панда.


В него се намират и първите в света места за настаняване на тема Universal - Universal Studios Grand Hotel - и хотел NUO Resort Hotel, тематичен курортен хотел на династията Цин.


 Глемпинг и наблюдение на звездите в хотел Desert Star в Нинся



Съседен на северния китайски регион Вътрешна Монголия, полусухият Нинся-хуейски автономен регион е с малко валежи и около 300 дни ясно небе годишно, което го прави едно от най-добрите места да се насладите на драматичните пустинни пейзажи на Китай и да наблюдавате звездите.


През последните години регионът се възползва от това предимство и е свидетел на засилен туризъм.


Ежегодната туристическа конференция "Звездно небе" в Китай (Нинся) стартира за първи път през 2021 г., като съчетава наблюдението на звездите с редица събития, включително пустинен фестивал за електронна музика и състезание с екстремни автомобили.


Един от най-добрите начини да се запознаете с Нинся е да отседнете в хотел Desert Star в град Zhongwei в Нинся.


Разположен в центъра на район Шапотоу, живописен туристически район, хотелът разполага със 176 стаи насред пустинята. Сред предложенията са стаи с балкон с изглед към пустинята и къщички в стил палатка за тези, които искат да се поглезят.


Комплексът предлага закрити и открити заведения за хранене, плувен басейн, театър на астрономическа тематика и семейни пясъчни дейности.


Хотелът има само официален акаунт в WeChat, но пътуващите могат да резервират и чрез различни хотелски платформи или местни туристически агенции. Цените на стаите започват от около RMB2300 или $ 320 на вечер.


Jiuzhaigou, обект на световното наследство на ЮНЕСКО


През 2017 г. мощно и смъртоносно земетресение удари окръг Дзюджайгу в югозападната китайска провинция Съчуан, оставяйки региона опустошен.


През последните години правителството и туристическата индустрия работят усилено за възстановяване на района, включително известния национален парк Jiuzhaigou, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.


Живописната зона е напълно отворена отново през септември 2021 г. и сега предлага 12 модернизирани атракции. Те включват Shenxian Chi (Fairy Ponds), които разполагат с терасовидни бели и бледосини травертинови басейни, и древното селище Далу, което е на повече от 1000 години.



На около 15 минути от националния парк Джуджайгоу, хотелът Rissai Valley, a Ritz-Carlton Reserve, с 87 вили, ще разполага със СПА център с площ 2 500 кв. м, както и със заведения за хранене и места за провеждане на събития с изглед към планината.


 Източник: CNN


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.