Най-добрите курорти в света

Свързани новини

03.06.2023 08:00

Най-добрите курорти в света

Видян 6355 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това са Най-добрите курорти в света: награди Изборът на читателите за 2022 г. на Condé Nast Traveler:


50. The Westin Riverfront Resort & Spa Avon, Vail Valley - Колорадо, САЩ
49. Rosewood Castiglion del Bosco - Монталчино, Италия
48. Нита Лейк Лодж - Уистълър, Британска Колумбия, Канада
47. Gleneagles - Auchterarder, Шотландия, Великобритания
46. Aranwa Paracas Resort & Spa - Перу
45. Tutka Bay Lodge - Хоумър, Аляска, САЩ
44. Airelles Courchevel, Les Airelles - Франция
43. La Cantera Resort & Spa - Сан Антонио, Тексас, САЩ
42. Capella Ubud Bali - Индонезия
41. Conrad Tulum Riviera Maya - Мексико
40. El Nido Resorts - остров Пангуласиан - Филипини
39. Sofitel Bali Nusa Dua Beach Resort - Индонезия
38. COMO Бутан
37. Le Barthélemy Hotel & Spa - Сейнт Бартс
36. Elewana Kilindi Zanzibar - Танзания
35. Amankila - Бали, Индонезия
34. The St. Regis Bali Resort - Индонезия
33. Twin Farms - Барнард, Върмонт, САЩ
32. Airelles Val d'Isère, Mademoiselle - Франция
31. Tanah Gajah, a Resort by Hadiprana - Бали, Индонезия
30. Estancia Vik José Ignacio - Уругвай
29. Four Seasons Resort Langkawi - Малайзия
28. Four Seasons Resort Palm Beach - Флорида, САЩ
27. Shangri-La Boracay - Филипини
26. Viceroy Snowmass - Колорадо, САЩ
25. Bahia Vik José Ignacio - Уругвай
24. InterContinental Danang Sun Peninsula Resort - Виетнам
23. Qasr al Sarab Desert Resort by Anantara - пустинята Лива, ОАЕ
22. Cape Weligama - Шри Ланка
21. Four Seasons Resort and Residences Vail - Колорадо, САЩ
20. Частен природен резерват Гротбос - Южна Африка
19. Oliver's Camp - Тарангире, Танзания
18. The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa, Nusa Dua, Бали - Индонезия
17. Six Senses Бутан
16. Anantara Sir Bani Yas Island Resorts - Абу Даби, ОАЕ
15. Mount Gahinga Lodge - Национален парк "Мгаинга Горила", Уганда
14. Aman Le Mélézin - Куршевел, Франция
13. Habitas Namibia - област Уиндхук, Намибия
12. Kyambura Gorge Lodge - Национален парк "Кралица Елизабет", Уганда
11. Rosewood Phuket - Тайланд
10. Banana Island Resort Doha by Anantara - Катар
9. Virunga Lodge - Бурера, Руанда
8. Singita Sabi Sand - Южна Африка
7. Six Senses Ninh Van Bay - Виетнам
6. COMO Uma Canggu - Бали, Индонезия


Ето и повече информация за първите 5 в класацията:

5. Atlantis, The Palm - Дубай, САЩ


Атлантис в Дубай изглежда почти идентично с бахамския си събрат, което ще рече: вълшебно. Първият хотел, който обитава остров Палм, е разположен на най-доброто място. Огромното фоайе е оживено по всяко време на деня, но отделете малко време, за да спрете и да се полюбувате на централния елемент на общото пространство - Dale Chihuly, състоящ се от повече от 600 парчета духано стъкло. Курортът наистина има всичко: огромен аквапарк, аквариум, луксозни магазини и повече ресторанти, отколкото можете да преброите на пръстите на двете си ръце. Ако имате стадо деца, които искате да забавлявате и да сте щастливи, това е мястото, на което трябва да отидете.

4. COMO Uma Ubud - Бали, Индонезия


Тъй като Бали е тропически остров, съществува погрешно схващане, че всичко е свързано с плажовете. И все пак няма нищо по-драматично от вълшебната картина на джунглата в Убуд. В COMO Uma Ubud кокосови палми и баниани обрамчват 46 стаи, апартаменти и вили, проектирани от Коичиро Икебучи, които предлагат интимно, хиперлокално преживяване. В сърцето на курорта се намира 82-метров нефритенозелен басейн със стаи и зони за хранене, разположени по уютния парцел. Благодарение на интелигентното планиране, свежия интериорен дизайн, частните дворове и безкрайните басейни за потапяне имотът се чувства модерно, но напълно като у дома си в Убуд.


3. Uxua Casa Hotel & Spa - Транкосо, Бразилия

Заобиколен от гъста тропическа гора и кацнал високо на хребет с изглед към обсипания с пудра и пясък Атлантически океан, Uxua се вписва точно в постхипи утопията на Транкосо. Работейки с местни занаятчии, холандският собственик Вилберт Дас (бивш творчески директор на Diesel) е превърнал хотела в колекция от селски реновирани къщи, вили, интимна къща на дърво и вдъхновен от племената спа център. Всички те са заобиколени от тропически градини с цвят на колибри и са съсредоточени около басейн, облицован със зелен кварц авантюрин, за който, за тези, които не са в течение на лечебните кристали, се казва, че е много терапевтичен. Интериорът е в стил хауте-бохо: просторни стаи за отдих на открито и ефирни дневни пространства с ослепително бели стени и легла с муселинови покривки, акцентирани с много възстановено дърво, антики и винтидж находки, включително ярко боядисани статуетки на Дева Мария. Покрита с настилка пътека минава през мангрови гори до плажа, където има огромни шезлонги за дрямка след закуска и плажен бар, направен от стара рибарска лодка - просто останете хоризонтално и още една кайпириня скоро ще намери пътя към вас.

2. Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach - ОАЕ


Не са много местата, които могат да предложат истинска почивка на плажа и в града - но този елегантен комплекс на чистия бял бряг на Джумейра успява да се почувства като част от Дубай, като същевременно е леко отдалечен от него. Хотелът е предимно в спокойната част на близкоизточния разкош, с мрамор, полилеи от Мурано и тавани от златни листа, пресечени от успокояващи земни тонове, вдъхновени от пустинята и Арабския залив. Персоналът около извитите, обвити със сенки басейни-лагуни изглежда винаги готов с цитрусови шотове и боровинкови кифлички, а на плажа често има шествие от двойки, които се отправят към скулптурата във формата на кълбо, осветена от огъня при залез слънце. СПА центърът предлага процедури, разработени от швейцарския гуру в областта на борбата със стареенето Паулин Бурженер, а голяма част от храната е прясна - от детокс салатите във вегетарианския ресторант Folia до севиче от жълта опашка в ресторант Sea Fu. Но това все пак е Дубай, така че има място и за светкавицата на Nusr-Et, стекхаусът, създаден от размирния турски шоумен Salt Bae. Джумейра е най-близкият плаж до центъра на града, а Бурж Ал Араб и Бурж Халифа все още се извисяват над него и се виждат най-добре от салона Mercury на покрива, където арабските арки обрамчват блестящия град. Няма по-добър начин да разгледате Дубай.


1. Adare Manor - Co. Лимерик, Ирландия


Хвърлете камъче в която и да е посока в двадесет и шестте графства на Ирландия и вероятно ще попаднете на всякакви имения. Но когато прекосявате острова от Дъблин до Лимерик, този, в който трябва да спрете, е Адаре. Атрибути от тежко кадифе и броня, превъзходно полирани подове и задоволителното хрущене на добре настлан чакъл са налице. И все пак това е напълно модерно преосмисляне на провинциалното бягство - няма ги изключвателите на течението, има херметични двойни стъкла и много гореща вода във ваната с изглед към водопада на река Мейг. Следобедът на соколарство, който отваря очите на всички, включително запознаване с хипнотизиращите големи и малки сови, се подхранва от сандвич с печено на скара и чаша Sancerre, достойна за скорошната награда на сомелиера на Michelin в Adare, поднесена край огъня във витражната галерия. Това е гостоприемно място без претенции - забележително сдържаното фоайе и регистрацията са приятно изпълнени с приятна смесица от световни пътешественици, пристигащи и заминаващи от международното летище Шанън, което е само на 30 минути път. В имението дебютираха нов закрит басейн, два тенис корта с гребла, студио за йога, както и парна баня и сауна. Хотелът може да организира заслужаваща си еднодневна екскурзия до Скалите на Мохер в бушуващия Атлантически океан на север, но съветът е да посетите близкия музей на летящите лодки и морския флот Фойнс, където се намира първата входна точка за трансатлантически полети от САЩ в Европа през 40-те години на миналия век - и родното място на ирландското кафе.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще