Самият Безос в момента е на трето място със 178 млрд. долара, изпреварен от Бернар Арно, главен изпълнителен директор на LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), чието богатство нарасна до около 179 млрд. долара тази година.

Свързани новини

29.12.2023 18:00

Най-богатите станаха още по-богати - статистика за 2023 г.

Видян 918 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-богатите хора в света са станали още по-богати през изминалата година, показва публикуваният списък на 500-те най-богати милиардери на Bloomberg. Около 77% от милиардерите, попаднали в списъка, са увеличили състоянието си, докато други са претърпели известни загуби.

Илон Мъск остава на върха с приблизително нетна стойност на богатството от 235 млрд. долара. Роденият в Южна Африка милиардер за първи път измести собственика на Amazon Джеф Безос от пиедестала в средата на 2021 г., като оттогава запазва първото място.

През тази година състоянието на Мъск е нараснало с близо 98 млрд. долара, по данни на Bloomberg. Докато платформата му за социални медии X, бивш Twitter, е в хаос, затъва в спорове с рекламодатели и е засегната от различни скандали, водещият актив на Мъск, Tesla, се радва на стабилен растеж, което допълнително затвърждава позицията му.

Самият Безос в момента е на трето място със 178 млрд. долара, изпреварен от Бернар Арно, главен изпълнителен директор на LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), чието богатство нарасна до около 179 млрд. долара тази година.


Заклетият съперник на Мъск и собственик на Meta Марк Зукърбърг се радва на втория по големина абсолютен ръст на богатството през тази година, като нетното му състояние е нараснало с близо 83 млрд. долара. Двамата отдавна водят открито публично съперничество и дори планират да организират боен мач, но в крайна сметка идеята е изоставена. Ръстът, който се дължи на рязкото покачване на акциите на империята му за социални медии след срива през 2022 г., постави Зукърбърг на шесто място със 128 млрд. долара.

Всъщност сред първите 15 само един милиардер е намалил състоянието си. Индийският милиардер Гаутам Адани, председател на Adani Group, намали нетното си богатство с огромните 36,3 млрд. долара до около 84,3 млрд. долара, като това развитие го извади от списъка на топ 10.

Огромната загуба - която всъщност се превърна в най-голямата в абсолютно изражение през тази година - беше предизвикана от големия скандал около империята на Андани, който избухна в началото на тази година. А именно бизнесменът беше обвинен в "извършване на най-голямата измама в корпоративната история" и "нагло манипулиране на акции". Компанията обаче категорично отхвърли всички обвинения.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион