Свързани новини

09.07.2021 16:24

Над 900 задържани за търговия с гласове

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че заради акцията срещу купуването на гласове в Кърджалийско , бивш председател на Народното събрание е заплашвала с уволнение директора на МВР-Кърджали. От първи юли досега са образувани 72 досъдебни производства за търговия с гласове, обяви министър Рашков и отчете ръст на разкритите случаи в сравнение с периода преди изборите на 4-ти април, предаде БНР.

До момента са задържани над 900 души. Проверени са близо 3 000 места, на които има съмнение, че може да се извършва купуване на гласове. Проверени са над 1800 души. От тях 818 са лидери на групи, за които се смята, че могат да извършват купуване на гласове, каза вътрешният министър Бойко Рашков:

"Засега има шесткратно увеличене на броя на образуваните досъдебни производства в този двумесечен период в сравнение с периода до 4-ти април. Образуването на досъдебни производства е правомощие и на българската прокуратура. Нямаме обяснение, защо прокуратурата не го е правила“.

"В нашата страна от дълги години се е утвърдила практиката да се купуват и продават гласове на български граждани, когато дойде време за избори. Тя е била упражнявана съвсем спокойно, необезпокоявано от никого", допълни той.

Вътрешният министър изнесе и случай от Кърджали, при който бивш председател на парламента се е обаждал на полицейски директор заради работата му срещу купуването на гласове:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи