18.12.2008 12:47

Над 9 млн. приходи отчете Областна администрация във Варна

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При утвърден за 2008 г. план за приходите на Областна администрация – Варна в размер на 1, 196 млн. лв., за периода от 1 януари до 30 ноември, са събрани общо 9, 223 млн. лв. приходи, съобщи БГНЕС.


Най-голям е делът на приходите от продажбата на земя, следват постъпленията от наеми на имущество и от продажба на сгради – 162 538 лв. Към момента също текат сделки, като до края на годината се очакват още постъпления в размер на около 150 000 лв. Това съобщи по време на последната си пресконференция за 2008 година, областният управител на Варна адмирал Христо Контров. По думите му през периода май-ноември, чрез търг, са продадени 2 имота частна държавна собственост, а 6 са продадени чрез замяна. Извършена е и продажба на земя, частна държавна собственост по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Става въпрос за два поземлени имота с площ от 1026 дка и от 1587 дка, намиращи се в промишлената зона на Девня. Купувачите са “Солвей Соди” АД и “Девин” АД, като инвеститори първи клас.


През годината са издадени заповеди за одобряване на План на новообразувани имоти за селищно образувание “Пазарлията” – землище с. Приселци, община Аврен и за селищно образувание местност “Манастирски рид, Бялата чешма, и Дъбравата” – землище Виница, община Варна. Срещу плана за “Манастирски рид, Бялата чешма, и Дъбравата” има подадени 396 жалби и всички са изпратени в Административния съд. По 276 от тях са от тях вече са образувани дела. По време на приемните дни на областния управител през годината са приети 148 основателни искания на граждани, като вече са решени 93 от тях, а останалите са в процес на допълнително разглеждане. По думите на Контров, основно гражданите имат преписки, свързани с имоти, държавна собственост. Областният управител съобщи, че от днес за тяхно улеснение вече функционира публичен регистър на имотите държавна собственост на територията на областта. Той може да бъде открит на страницата на Областна администрация, като съдържанието му периодично ще се обновява. Към момента в него са вписани около 2000 имота, а общият им брой е 7200. В регистъра са упоменати номерът на акта, видът на собствеността, населеното място, в което се намира, бивши собственици и съсобственици, както и заповед за деактуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Ако не успеете да впрегнете сутрешния си ентусиазъм в заниманията си

Ако не успеете да впрегнете сутрешния си ентусиазъм в