Друг заместник-председател на ЦИК Росица Матева обяви, че наличието на подписи от починали в подкрепящите подписки не е нарушение на Изборния кодекс и ако е изпълнено условието за 2 500 коректни записа, няма основание регистрация да бъде отказана.

Свързани новини

16.08.2022 15:20

Над 50 подписа на покойници в подписката за регистрация на 3 от партиите

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия регистрира за участие в изборите на 2-ри октомври няколко формации подали документи в предходните дни. Това са Партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, Политическа партия "Българска социалдемокрация - Евролевица", партия МИР,  партия "Правото" и партия "Пряка Демокрация", предаде БНР.


Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов гласува против регистрацията на 3 от партиите, в чиито подписки главна дирекция ГРАО е открила повече от 50 подписи на покойници. Мнението на Томов е лично. Пред комисията той обясни:


„В тези случаи ние имаме установена практика да регистрираме тези партии. Аз не мога да тръгна против личното си мнение, заради което гласувам против тези подписки", каза Томов. "За мен тези случаи са ясен индикатор за това, че организацията подава такава подписка, не е изпълнила по същество разпоредбите на Изборния кодекс“, допълни той.


Друг заместник-председател на ЦИК Росица Матева обяви, че наличието на подписи от починали в подкрепящите подписки не е нарушение на Изборния кодекс и ако е изпълнено условието за 2 500 коректни записа, няма основание регистрация да бъде отказана.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне