Свързани новини

24.08.2018 13:08

Над 300 000 души са посетили двореца Врана срещу 5 лева

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд реши, че отнема двореца “Врана” от Симеон Сакскобургготски и го връща на държавата. Перлата в короната на царските имоти, за които се водят реституционни спорове от години, е едно най-забележителните недвижими имущества в България, предава бТВ.


Освен двореца, имотът разполага с градина, парк и двор, които заемат площ от над 1000 дка. Говори се, че Княз Фердинанд I е откупил земята от местните селяни, за да построи сградата през 1912 година. Чрез договор Симеон Сакскобургготски отстъпва поддържането на парковото пространство на Столична община.


Паркът на „Врана” е затворен за посещения през седмицата, но през уикенда може да бъде разгледан срещу 5 лева. Според Димитър Данчев, директор "Зелени системи”, от 2013 г. досега той е бил разгледан от над 300 000 души.


„Парк „Врана” е постижение на градинското парково изкуство, строен е повече от 40 години, неговите автори са изградили един уникален парков ансамбъл с множество декоративни растения. Тук могат да бъдат забелязани над 800 дървесни, храстови и тревисти вида. Много сложни са били първите 9 години от създаването на парка, защото у нас не е имало оранжерии и разсадници, всеки вид е внесен от различен континент” каза Данчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв