Свързани новини

22.06.2009 12:33

Над 23 сигнала са реагирали екипи на МИС през изминалото денонощие

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През изминалото денонощие екипи на МИС реагираха на сигнали за пътни инциденти, паднали дървета, наводнени помещения на сгради, закъсали автомобили и опасно надвиснали ламарини от покриви на сгради, съобщиха от пресцентъра на МИС.


В Габрово, вследствие на паднал проливен дъжд и градушка спасителни екипи на МИС работиха по отводняване на наводнени мазета на ул. „Найден Геров” № 46. Изтеглен е и закъсал автомобил в района на Търговска база в град Габрово. Премахната е опасно надвиснала ламарина от покрива на сграда на ул. „Видима” № 17 и 18, гр. Габрово. В местността „Авгансов чифлик” след Благоевград придошли води са прекъснали черен път в близост до главния път Е-79. Спасителен екип на МИС е изтеглил закъсали в района мъж и жена. Спасителни екипи са нарязали и отстранили паднали дървета в Градската градина в Шумен и Перник. Рано тази сутрин на спешния телефон 112 във Варна е получен сигнал за човек, паднал на козирката на бл. 208 в ж.к. “Владислав Варненчик”. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към териториалната дирекция на МИС във Варна, съвместно с екип на „Спешна медицинска помощ” са транспортирали пострадалия до автомобила на „Спешна помощ”.
В Русе екипи изтеглиха катастрофирал лек автомобил „Ситроен”, в района на ул. „Никола Вапцаров” № 10. Алпийски екип на МИС в Русе днес ще отстрани опасно надвиснали фасадни плочи от осмия етаж на сграда в района на ул. “Родопи” № 4, бл. “Руй планина”. В Кюстендил спасители нарязаха и отстраниха паднала топола, в района на Балнеолечебницата. Водолазен екип на МИС от Бургас ще продължи издирвателните дейности на 17-годишно момиче, изчезнало в района на вълнолома пред хотел ”Атриум” в Поморие преди 2 дни. На този етап обстановката в страната е спокойна. МИС изпрати предупреждение до териториалните си структури, областните управители и кметовете за очаквани интензивни валежи, придружени с гръмотевици през следващите няколко дни. Екипите на МИС в цялата страна са в повишена готовност за реакция. При възникване на бедствена ситуация, сигналите своевременно ще бъдат предавани в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион