Свързани новини

07.01.2013 16:30

Набеждаваме Хизбула и Иран за атентата в Бургас

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нали помните войната в Ирак? Чак години след като свърши се разбра, че никакви доказателства за оръжията, които уж бяха повод да се води, на практика не съществуват. Участието в последвалия конфликт ни излезе над 500 000 000 лева. Е, тази историята предстои да се повтори като фарс.


Според източници от Вашингтон по време на посещението на българската делегация в Белия дом през декември е наложено не по-късно от януари – това означава до броени дни, България официално да обвини Хизбула и Иран като причинители на атентата в Бургас. Много е възможно това да стане за полугодието от атентата, което ще отбележим на 18 януари – петък, идната седмица.


Доказателства липсват. Причината е, че израелските служби изчистиха местопрестъплението от всякакви следи и си прибраха внезапно свидетелите. Така всякакъв контрол на нашите органи върху разследването на терористичния акт от тяхна и американска страна остават илюзорни. Собствените ни сили не стигат дори да установим самоличността на извършителя. Досега само предполагаме.


Интересно е да се отбележи и друга новина, която само 19 минути оцени като важна. В броя ни от 19 декември съобщихме за разкритие на най-тиражния руски вестник Комсомолская правда. „Постепенно става известно защо преизбраният президент на САЩ Барак Обама извика при себе си българския премиер и министрите му“, пише изданието от групата на Газпром. „Вече се изясни ролята, която Щатите отдават на България. Първата лястовица бяха думите на министъра на външните работи Николай Младенов за това, че на режима на Башар Асад в Сирия дните му са преброени. При това Младенов направи въпросното изказване цели два пъти – на среща с колеги от Полша и Швеция в Ереван, както и по време на дискусия в Нов български университет. И така, в понеделник, 17 декември, стана известно, че България разширява на своя територия базата на американските войски, пише още Комсомолская правда. Както съобщи вестник Труд, министърът на отбраната Аню Ангелов се е срещнал с представители на Пентагона на държавния департамент на САЩ в началото на декември, и се е обърнал към тях с молба да увеличат военнослужещите си на полигона Ново село край Сливен и да се установи постоянни командване на американската армия, което той се опита впоследствие да отрече.


Комсомолская правда напомня, че договорът между България и САЩ за 10-годишна аренда на българските военни бази е подписан през есента на 2006 г. Освен полигона Ново село американците могат на ползват авиобазите Граф Игнатиево и Безмер, а така също и военните складове близо до Бургас. По договора на територията на България могат да пребивават постоянно 2500 американци. Техният брой може да достигне 5000, но само за 90 дни, време, което се дава за ротация на контингента и техниката.


Комсомолская правда се позовава на думите на Кольо Приставов, сътрудник на селската администрация на котленското село Мокрен, което се намира на 1-2 километра от полигона Ново село, че там започват строителни работи. Местното население забелязало, че в последните дни имало струпана строителна техника от Варна и след като получила разрешение – влязла на територията на базата. „Кой и какво прави там – не знаем. Не знаем също, че американските военни ще станат повече. Честно казано, на хората в селото им е все едно“, цитира Комсомолская правда думите на Приставов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог