Срещата е открита за медиите.

Свързани новини

08.11.2022 10:00

НА ЖИВО: Срещата на ГЕРБ и ПП

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на ГЕРБ и Продължаваме Промяната се събраха на среща за разговори в Народното събрание. Срещата е открита за медиите.


„Благодаря за приетата покана за провеждане на публична и конструктивна среща. Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-много очаквания.


И двете партии трябва да имат възможност за диалог в парламента, на подобна публична среща и да търсят постигане на базов консенсус по различни приоритети”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.



Тя смята, че е редно да приключи противопоставянето на предизборните кампании и да се търсят възможности за консенсус. „Готови сме да водим диалог по определените от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се запознали с нашите приоритети в нашата предизборна програма за управление. Според нас е редно в максимално широк консенсус да търсим възможности България да се възстановява от кризите”, обърна се към ПП Атанасова.


От ГЕРБ, уточни Атанасова, биха искали срещата да е начин за показ пред обществото, че може да се говори без опорки, клишета и заклинания, а конструктивно, ясно и конкретно.


Създаването на Комисия по конституционни въпроси, уточни тя, е знак, че от ГЕРБ са готови да водят конструктивни разговори по отношение на истинска правосъдна реформа. От партията на Борисов били съгласни и с мярката на ПП - „Продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства”.


По темата за здравеопазване всички трябвало да се ангажират, защото „през последните дни въпросът със заплащането на труда на българските медици, сестри и санитари, е достигнал точка, в която те обявяват протести”. „Този въпрос очаква решение на политиците, а ми се струва те да започнат да мислят и като държавници”, добави Атанасова.


„При всички положения ще намерите консенсус по отношение на точка 6 - таван за цената на тока за българския бизнес. Но в друг размер - над 200 лв. И това е проектът на решение, който днес ще обсъдим на извънредното заседание на парламента”, каза още Атанасова, която уточни, че отдавна настояват за такава мярка. Както и за такава - битовите потребители да останат на регулирания пазар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на