Свързани новини

03.06.2021 10:12

МЗ уволни шефовете на Правителствена болница

Видян 7059 пъти | Коментари 11
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Поредица от шокиращи нарушения с трансплантации в болница Лозенец, известна като Правителствена, разкри здравният министър Стойчо Кацаров.  Това, както и системното източване на НЗОК чрез фалшиви хоспитализации при неговото 20-годишно управление под егидата на ДПС доведе до освобождаване на съвета на директорите.
Проверка сочи, че от 2019 г. до 27 април 2021 г. в клиниката са извършени 14 трансплантации на бъбрек от живи донори. Всички донори са писани за "племенници" от Украйна и Молдова, а реципиентите са "чичовци" от Израел, Япония, Оман и пр.
"Има всички основания да се смята, че това не са роднини, както изисква законът", обяви министърът.
„В друг случай човек на една от най-високите длъжности в администрацията е прередил чакащите трансплантация на черен дроб и е получил орган при възникнала ситуация с трупен донор в нарушение на всички изисквания”, каза още Кацаров. Това е станало през април. Министърът не разкри името на висшия служител, тъй като законът не му позволява.
Източването на касата с несъществуващи хоспитализации се е случило през ноември. Тогава са отчетени като лекувани над 60 пациенти. В деня, когато е разпоредена проверка, болницата връща парите, като


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 011 Anonimen 04.06.2021 00:43

    Потресаващо! Фейк професорът на ГЕРП лично уредил незаконна трансплантация в Правителствена болница Бившият здравен министър Костадин Ангелов лично е звънял в Правителствена болница, за да уреди висш шеф от администрацията на Бойко Борисов с незаконна трансплантация

  • 010 отказват ваксини работещи в болниците на първа линия 03.06.2021 22:08

    USA TODAY First in line, still no shot: Surprising number of hospital workers refuse vaccines David Heath, USA TODAY

  • 009 голямата далавера 03.06.2021 13:05

    всъщност клиничните проучвания са адски сладък бизнес в България. Лекарите се подкупват адски лесно - с конференция и разни други дреболии, защото дори и да се случи нещо неочаквано, в България няма осъден лекар и рискът за тях е оправдан. Изобщо всички от фармацевтичния бизнес са наясно, че лекарите са адски продажни. Единствената причина да се оплакват е, че няколко компании се борят за един алел (област, дисциплина) и цената на лекаря се качва. Да се върнем на пациентите. Особено раково болните и бедните - убеждаването им да подпишат става много лесно, особено ако лекарят има интерес това да се случи. Тук информирането на болния за рисковете въобще не е на ниво. "Подпиши тия листа", а вътре какво пише... А и представете си раково болен, за който няма лекарства. Като се появи някой, било то и с експериментални лекарства, "настойчиво" препоръчан от лекуващия лекар, който само с половин уста казва, че това всъщност е експериментално лекарство, решението на болния не е много трудно да се предскаже. Компаниите провеждащи клинични изпитания даже нямат много лекари на щат. Всичко се минава проформа. Администрацията ни, разбира се, е ужасна. Но това всъщност е плюс, защото проследимостта е трудна. Освен това с дребни подкупи и там всичко изведнъж става бързо. Понякога дори кутия бонбони стига. Моето лично мнение е, че нямам нищо против тези изследвания да се провеждат в БГ, стига да се спазват правилата и някой да защитава пациента. Такъв всъщност няма и по-пасивните пациенти са експлоатирани. Фирмите директно внасяг пари на изпитващите в банковите им сметки и те не плащат данъци, след което купуват скъпи имоти в Бояна, Драгалевци, Гърция, Франция, болния - кучета го яли - нищо не му се плаща, няма застраховка

  • 008 До боклуците от безвремието в Булгаристан 03.06.2021 12:55

    Истината е тази, че тогава бяхме на 12 то място в Европа и 31 в света , СЕГА СМЕ НА 34 в Европа и на 94 в света !!!

  • 007 Anonimen 03.06.2021 12:51

    каква е истината за „живота“ след 1989 година !!! Каквато беше преди '89. Но нямаше НЕТ за да си го казваме. Вони на леш 75г. Защото сте мангали.

  • 006 Anonimen 03.06.2021 12:50

    Защо никоя партия кандидат за изборите не чух да заговори за безплатно здравеопазване каквото е в З.Европа ? Тук всеки притежаващ здравна карта се лекува в държавни болници без да заплаща и сентимус от каквато и здравна услуга да се нуждае, а лекарствата предписани от лекуващият лекар са с от 75 до 95 % намаление, за пенсионери са безплатни каквито използвам аз, а при постъпване в Бърза помощ дори не се изисква и здр.карта лекуват те пак безплатно и без нея ! На това се казва ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ на народа !Е как да се върнат българите в кочина в която до "вчера" управляваше един бандит, а в бъдеше не се знае овцата каква грешка отново ще направи !Така ,че тези престъпления в здравеопазването на България не изненадват никого, когато бандити от 90-те се избират от преобладавашото малоумно население което винаги знае и може много !

  • 005 Anonimen 03.06.2021 12:40

    Всички донори са "племенници" от Украйна и Молдова, а реципиентите са "чичовци" от Израел, Япония, Оман и пр. Е, племенници едва ли, но пък брашчеди, със сигурност...Кръвта вода не става. Не случайно германците са ги пращали в трудовите лагери тези "брашчеди"

  • 004 Отче Ваш 03.06.2021 12:34

    Болница Лозенец е правила НЕЛЕГАЛНИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ на конвейер. Това трябва да е в ЗАГЛАВИЕТО !!! В това гнусно престъпление, няма как да не са участвали СЛУЖБИТЕ. И Хашим Тачи опс Б.Борисов. Трафик на наркотици, хора, цигари, оръжие, органи от Косово !!! Все се чудех защо САЩ махат тяхното копеле, а то щото нещата са отишли отвъд престъпната фантазия на мафията. Влизането в цеха не е случайно. Буда Амфетаминов Бухалков е в огромна опасност. Ортаците ги е страх да не проговори. Прани гащи. Дали вече е излязъл от амбасадата, или са му дали убежище и се приключва ???!!! Жалко за форума на Сега. Там преди години писах, че познавам случай на нелегална трансплантация в София !!!

  • 003 До боклуците от безвремието в Булгаристан 03.06.2021 12:34

    Е, сега вече мисля стана ясно и за слепите и глухите в кочината Булгаристан, каква е истината за „живота“ след 1989 година !!! Вони на мърша отвсякъде, където и да пипнеш!!! Срам и позор, надминахме и касапницата на света, Косово !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

  • 002 строги и справедливи наказания 03.06.2021 11:50

    Спасов се оказа по-голям престъпник от колкото се предполагаше. От години се говори и показва неговата престъпна дейност несъвместимата с Хипократова клетва и морал на медик, но управляващата хунта на чело с Мутрата и неговите здравни министри го пазеха и позволяваха да краде и източва хазната

  • 001 Anonimen 03.06.2021 10:42

    Башибозук до башибозук, мръсна гербеско-проститутска сган. За линч и на бунището, да ги кълват чайките и гаргите.

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...