Министерството на здравеопазването (МЗ) изпрати писмо до Европейската комисия (МК), в което информира за желанието си да получава количества ваксини срещу Covid-19, съобразени с нуждите на населението

Свързани новини

19.05.2022 18:05

МЗ поиска от ЕК още К19 ваксини

Видян 4500 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Министерството на здравеопазването (МЗ) изпрати писмо до Европейската комисия (МК), в което информира за желанието си да получава количества ваксини срещу Covid-19, съобразени с нуждите на населението. Съгласно договора до края на 2022 г. у нас трябва да бъдат доставени още 2 710 904 дози, а през 2023 г. над 7 млн. дози.


 



“Ето защо България разчита на открит диалог с ЕК и производителите на пандемични ваксини за договаряне на количества, съобразени с потребностите на държавите членки на ЕС и на страната ни в частност”, посочиха от МЗ. Необходимо е разбиране както от страна на компанията, така и от страна на ЕК по отношение гъвкавостта, която следва да имат договорите за ваксини, настояват оттам.


 


МЗ припомня, че в опит за справяне с пандемията, в условията на недостиг на ваксини срещу новия коронавирус, EK сключи договор с Pfizer за закупуване на пандемични ваксини за периода 2022-2023 г., с цел да осигури на държавите членки ефективна ваксинална защита.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Мръшляци 19.05.2022 23:12

    А, ка щяло?! Българите се редят на опашка да се ваксинират!

  • 001 Anonimen 19.05.2022 18:21

    Служителката на фармамафията, сложена за министър на МЗ, оялата се Сербезова добре се слага на господарите си от ЕС и Зурла фон дер лайнен, която ръководи ваксата в ЕС и крие договорите, подписани лично от нея. Колко ваксини бяха унищожени поради изтекъл срок и колко дарени на други държава та ще искат още?!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни