Свързани новини

25.09.2020 15:07

МВР се оплака пред ЕП за насилие от протестиращите

Видян 4365 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешният министър Христо Терзийски изпрати на евродепутатите три клипа с подбрани кадри , които показва единствено агресивни действия на протестиращите срещу полицията в центъра на София. Така той отговаря на въпроси за побоя над журналисти и полицейското насилие по време на демонстрациите в столицата, предаде  eurocom.bg. Терзийски спестява на евродепутатите кадрите с брутално полицейско насилие, които подействаха като катализатор на гражданските вълнения от първите дни на протестите срещу правителството и главния прокурор.

Подбраните полицейски видеоклипове на вътрешния министър са съпроводени с негова позиция, в той говори за множеството закононарушения, извършени от протестиращите


Терзийски се обяснява заради въпросите на членовете на работната група за медиите в ЕП. Евродепутатите искаха информация за случаите на полицейско насилие върху журналисти по време на демонстрациите и най-вече за побоя върху журналиста на свободна практика Димитър Кенаров.

“Усилията и стремежът на политическото и професионално ръководство на МВР изцяло са насочени към гарантиране на сигурността, независимостта и пълната законова защита на журналистите, които отразяват публични събития или протестни прояви на територията на Република България“, казва Терзийски.

Вътрешният министър обяснява как по време на някои от протестите е имало грубо нарушаване на обществения ред, блокирани са кръстовища, издигани са палаткови лагери и „барикади“ по централни улици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.09.2020 19:33

    tezi-жандармеристи ги бият-,протестиращи,а представяте ли си какво става ако срещнат ,мутри.ТЕ ЗАТОВА НЕ ГИ ЗАКА4АТ,ЩОТО ШЕ ЯДЪТ бой.

  • 002 Anonimen 25.09.2020 17:28

    Не случайно носът на този нещастник Терзийски е отчайващо дълъг, колко ли такива опашати лъжи е пускал до като се изкатери до този пост?! Със сигурност евродепутатите в ЕК вече се осведомени, че МВР-то ни само си пуска провокиращи, чинно ги чака да се наиграят с часове и погват с нечовешка злоба и жестокост обикновени, мирно протестиращи с палки, боксове и газове без оглед на пол и възраст!!! За да ги стимулира Борисов заповяда да им се изплащат извънредните и увеличи нощния им труд точно в този момент за да ги стимулира за разлика от други институции, защото те не бият и мачкат народа си, а чинно работят!!!

  • 001 Anonimen 25.09.2020 15:33

    Предварително си слагате ламарината на запарените задници,но тя ще се окаже перфорирана и корозирала.Милиционерските издевателства над мирните граждани,се следят по света от всички авторитетни телевизии,вестници,сайтове и други средства за масово осведомяване.Боко беше излъгал,че види ли кръв на площада на протестите,веднага си подава оставката.Днес кадрите от камерите могат да покажат много окървавени млади хора,но Боко страхливеца,вместо да подаде оставка,се крие по нивите с джипката и щатните му гавази.Идва денят,който ще е много дълъг и с много малко хляб за него.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог