По информация на самия Гешев, жена му е давала сведения в ГДБОП

Свързани новини

28.03.2022 10:14

МВР се оплака от прокурорски натиск по проверки на жената на Гешев

Видян 2132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


МВР се оплака, че прокуратурата го притиска заради проверка, която прави на жената на главния прокурор Иван Гешев- Детелина Ханчева. Ведомството на Бойко Рашков ще сигнализира Висшия съдебен съвет с искане за проверка дали е оказван натиск и намеса при изискването на материалите по преписката от висш магистрат, както и че ще сезира антикорупционната комисия (КПКОНПИ).


 


Проверката, която е повод за поредния конфликт между двете институции, се прави по сигнал, подаден от гражданското движение БОЕЦ. В него се твърди, че Ханчева, която е адвокат, е участвала в измама с имоти в с. Волуяк. БОЕЦ цитира съдебно решение, според което имотите са ѝ били дарени през 2005 г. от 81-годишен мъж. После обаче четирима души завеждат дело, за да си върнат собствеността. През 2012 г. съдът признава, че те са истинските собственици.


 


По информация на самия Гешев, жена му е давала сведения в ГДБОП. В прословутото си писмо до всички европейски институции и САЩ от края на м.г. Гешев определя това като натиск върху себе си.




На 5 януари Специализираната прокуратура е изискала всички материали по преписката с мотива, че те се отнасят за магистрат и следва незабавно да се предоставят, обяви МВР. Но подчерта, че сигналът и проверката не съдържат данни за престъпления, извършени от магистрати.


 


Затова и спецпрокуратурата не е компетентна да води разследването и да изисква материали по тази проверка. "Основателно възниква въпросът каква е причината спецпрокуратурата да изисква материали, макар да знае, че не е компетентна по случая", се казва в съобщението на МВР.


 


МВР е пратило всички материали по проверката на спецпрокуратурата и така следите им се губят. На 22 март вътрешното министерство е поискало информация от държавното обвинение за взетото отношение по изпратените материали от проверката. До момента отговор няма, обяснява МВР.




Спецпрокуратурата не видя проблем с изискването на проверката, тъй като писмото било "условно" - МВР да прати материали,  само ако работи срещу магистрати. От спецпрокуратурата обаче не отговориха какво са направили с материалите, пратени им от МВР.



   Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и