В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс и той не е ползван по предназначение. Не е изключено в следващите дни да има "реализации в различни направления"

Свързани новини

13.03.2023 11:03

МВР пази в тайна още действия за Хемус, за да няма "нови избягали в Дубай"

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс и той не е ползван по предназначение. Не е изключено в следващите дни да има "реализации в различни направления", каза пред Нова телевизия главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той допълни, че непрекъснато се работи в сферата на строителството, като се проверява всеки сигнал. "Събираме необходимата информация за извършени злоупотреби в строителни обекти", допълни Тодоров.


"Предстоят нови обвинения за изчезналите пари за Хемус. Т.е. вече се касае не само за социално слабото лице или това, което физически е взело парите, а за хора в йерархията на тази група, които са установени. Разследването е в Софийската градска прокуратура. Другото производство е за пране на пари и също е в напреднала фаза. Предстоят повдигане на обвинения и по него. Не искам да изпадам в подробности, защото натоварването в посока Дубай ще се увеличи още повече. Честа практика е лица със значителни материални възможности да потеглят в тази посока. За да не се засилват тези тенденции, няма да разкривам подробности", каза главният секретар на МВР. В интервю пред К2 явно визираният като "избягал в Дубай" Велико Желев, който си е в България заяви, че не е в емирството и не смята да емигрира там.


Проверяват се над 180 сигнала за изборни престъпления.

"Очакванията ни са, че връщането на хартиената бюлетина ще даде допълнителни възможности на занимаващите се с изборни манипулации да се възползват от това. Ето защо ние сме подготвени. Хвърляме усилия и сме създали организация за борба с купения вот - имаме имейл и открита телефонна линия", каза в отговор на въпрос главен комисар Тодоров.
Той каза, че към момента се проверяват над 180 сигнала за изборни престъпления. Вече имало и образувани досъдебни производства.


"Статистика за партиите, които се занимават с купуване на гласове, ще бъде изготвена след вота на 2 април", каза Тодоров. Има планове срещу престъпленията, свързани с изборите, да работят и част от служителите на МВР, които сега са заети с охраната на границата. "Те обаче ще бъдат заместени от служители на Министерството на отбраната и нашето внимание към мигрантската дейност в никакъв случай няма да бъде отслабено", уточни главният секретар на МВР.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и