Системата ТЕТРА е вътрешнокомуникационна за МВР, но ще свързва ведомството и с Министерството на отбраната. При предходното служебно правителство проектът е бил изваден от Плана за възстановяване заради идентифицирани проблеми с концепцията, но редовното коалиционно правителство го е върнало в плана, одобрен от Брюксел, а сега, за да получи България първо плащане още тази есен, е необходимо ТЕТРА да се задвижи с нова обществена поръчка.

Свързани новини

17.08.2022 13:47

МВР обявява поръчка за надграждане на системата за контрол по границите

Видян 804 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР ще обяви нова обществена поръчка за надграждане на комуникационната система ТЕТРА за контрол по границите. Това е последният проект, който България трябва да изпълни, за да получи от ЕС първото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, обяви вицепремиерът Атанас Пеканов. 

На първата обявена поръчка не се появи кандидат и предходното правителство реши, че дейностите ще се изпълнят от "Информационно обслужване", но от ЕК са възразили. 

Системата ТЕТРА е вътрешнокомуникационна за МВР, но ще свързва ведомството и с Министерството на отбраната. При предходното служебно правителство проектът е бил изваден от Плана за възстановяване заради идентифицирани проблеми с концепцията, но редовното коалиционно правителство го е върнало в плана, одобрен от Брюксел, а сега, за да получи България първо плащане още тази есен, е необходимо ТЕТРА да се задвижи с нова обществена поръчка. 


"България ще придвижи първото искане за плащане в края на този месец, след което започва двумесечен срок, в който Европейската комисия разглежда това искане и ни връща отговор. Целта е да получим парите през тази есен, тъй като те са нужни на Бюджета. Съответно МВР ще работи усилено, за да успее в този период да завърши този индикатор, да изпълни тази цел - откритата процедура по обществената поръчка да доведе до избирането на изпълнител",  обяви вицепремиерът Атанас Пеканов.


Условията на обществената поръчка ще бъдат променени, за да стане тя по-атрактивна за евентуални участници.


Работи се и по синхронизация на всички държавни институции, които работят по границата, за да се регулира тежкотоварния трафик допълни Демерджиев.




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне