15.06.2022 09:06

МВР да спре безчинствата в Перник: Кметът

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Последните месеци и най-вече дни, град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува. Това е недопустимо”, пише кметът на Перник Станислав Владимиров.



„Призовамам органите на реда в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, в които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град. Да убедят гражданите на Перник, че са защитени. Ще поискам помощ отвън, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция. Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда принуден да изляза на протест, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град.



Откакто съм кмет на Перник положих доста усилия, за да се намали уличната престъпност. Камери има почти навсякъде из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си. Искам перничани да знаят, че следя всичко! И няма да оставя градът да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри. Перничани, бъдете в готовност, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител. Органите на реда са на ход. Успокойте перничани. Те не могат да спят спокойно! Няма да спя и аз!", пише още Владимиров.




Гневната реакция на кмета е провокирана от жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. За нападението е задържан, разпитан и освободен 18-годишният Васил Михайлов, който е син на местния прокурор Бисер Михайлов. След побоя със семейството на пострадалия се свързват и други хора, които им изпращат видео, на което се вижда същият младеж да бие и други перничани.




Въпреки повече от 23 обвинения срещу него, 18-годишното момче все още няма присъда. Неговият баща Бисер Михайлов към момента отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв