Свързани новини

18.03.2009 14:31

МВФ ни даде висока оценка за благоразумна фискална политика

Видян 1673 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бордът на изпълнителните директори на МВФ даде висока оценка на българското правителство за водените благоразумни политики през последните години, предаде БГНЕС.


Това стана в рамките на консултацията с България за 2008 г. по чл. 4 от Учредителния договор, докладът за която бе публикуван късно вчера, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. Според директорите през 2008 г. икономиката на България е продължила да се развива добре, подкрепена от силен ръст на БВП, голямо превишение на приходите над разходите и стабилен, добре капитализиран и печеливш финансов сектор. Директорите отбелязват още, че надзорът и регулацията на банковия сектор остават силни и реагират проактивно на глобалната финансова криза. Като основни предизвикателства пред страната те определят повишената външна уязвимост, свързана с дефицита по текущата сметка, както и изпреварващия ръст на заплатите спрямо производителността на труда. Позицията на борда на МВФ е, че паричният съвет служи много добре на икономиката ни и че фискалната политика трябва да продължи да бъде насочена към поддържането на превишения на приходите над разходите. Директорите в МВФ отбелязват, че това е необходимо, не само защото тези превишения бяха важен стълб за валутния борд, но и за поддържане на балансите в сметката на фискалния резерв, която е важна линия на защита при евентуално допълнително влошаване на външната икономическа среда.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион