Свързани новини

03.06.2021 18:36

Мустафа игнорира Гешев

Видян 9579 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Фокусът ни е върху корупцията, а не предстоящите избори”, заяви пред журналисти американският посланик  в България Херо Мустафа. Коментарът й дойде веднага след решението на САЩ да наложат санкции по Закона Магнитски срещу Васил Божков, Делян Пеевски и зам.-шефа на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков. На срещата присъства и Пол Ахърн, който е високопоставен служител в Министерството на финансите във Вашингтон, което огласи списъка. Той е у нас от понеделник, а от сряда заедно с посланика са имали редица срещи.
Преди информацията за санкциите да бъде направена публично достояние, двамата проведоха лични разговори с множество ключови фигури – посланици от съюзнически на САЩ държави, българския президент Румен Радев, правителствени служители. Лидери на различни партии, включително Бойко Борисов, който беше повикан след огласяването, както и активисти от гражданския сектор също са в листата.
Големият отсъстващ от този списък обаче е главният прокурор Иван Гешев, който подпали новата вълна от протести у нас с поредното си нахлуване в държавна институция. Обвинител №1 беше игнориран и от вътрешния министър Бойко Рашков, чието ведомство той атакува след скандала със СРС-тата.  “Не сме се срещали с главния прокурор. Засега не е в нашия дневен ред“, коментира американският посланик.
За разлика от всички останали, само лидерът на ГЕРБ дойде на крак при Мустафа, а не обратното. Кортежът на Борисов пристигна в резиденцията и, където тя живее в Бояна. Разговорът  им обаче не е бил свързан с наложените от САЩ санкции, уверяват от партията на бившия премиер.
"Искам да подчертая какво сме направили досега. В нашия списък имаме съдия, бивш правителствен служител, олигарх, политик, бизнесмен… Когато имаме корупция на всички тези нива, ние не сме тези, които ще донесем промяната. Това сте вие. Това зависи от вас като страна да се справите с това. Ние сме ваш партньор, приятел и съюзник",  заяви пред журналисти американският посланик след срещите.
"Това не е политическо действие. Нямаше как да знаем, че ще има избори


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.06.2021 08:54

    ЗАЩО ЛИ ХЕРО МУСТАФА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ГЕШЕВ ???

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни