Ето какво разкри с документи ексшефът на Кинтекс Александър Михайлов, който в момента съди Корнелия Нинова за клевета и искът е внесен, чака се даване на ход на делото

Свързани новини

12.07.2022 15:07

Мрак обви незаконните конкурси на Нинова за бордове в апетитни държавни фирми

Видян 3030 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като 19 минути първи разкри пускането на съмнителни и незаконни конкурси за набиране на бордовици на апетитни държавни фирми от вицепремиера Нинова със смехотворния 3-дневен срок - сиреч са само за предварително подготвени хора, сега се оказва, че те са проведени "на тъмно" и липса информация за резултатите. Ето какво разкри с документи ексшефът на Кинтекс Александър Михайлов, който в момента съди Корнелия Нинова за клевета и искът е внесен, чака се даване на ход на делото:

"Поредни нарушения и административен произвол при провежданите конкурси за шефове в някои от най-големите държавни дружества в системата на Министерството на икономиката и индустрията
След скандалния срок от 3 дни за кандидатстване в #Кинтекс, #ВМЗ и #ЕлБиБулгариком, Корнелия Нинова, чрез ДКК, провежда конкурсите в пълен мрак.



До днес липсва публикуван списък на допуснатите кандидати (“нашите хора”), въпреки че неудобните вече са отстранени.
 От къде знам?



Реших да проведа експеримент, като подам документи за участие, за да проследя как ще се развият конкурсите. Беше ми много интересно да видя как и на какъв етап ще измислят причина да ме отстранят.
Допусках много подли похвати, но арогантността на подопечните на Корнелия Нинова надмина очакванията ми.
Получих уведомление, че съм отстранен, защото не отговарям на следното изискване за кандидатите: „да са почтени и да имат добра репутация“.



Забележете (❗️), това не се удостоверява с документи или по друг обективен способ, а само с „усещането на оценителната комисия“ - идеалният инструмент за отстраняване на нежелани кандидати.
Преди години си имаха и специална дума за такива нежелани и неудобни хора – #неблагонадежден.
С тази квалификация пращаха интелектуалци в трудови лагери и унищожаваха човешки съдби.



Само след 7 месеца във властта Корнелия Нинова връща тази практика в системата на подопечното ѝ министерство. Представете си какво ще направи, ако има малко повече време и по-голям властови ресурс…
Да се върнем на темата – след като в петък (8 юли) получих уведомлението за отстраняване, което публикувам тук, реших да изчакам, за да дам време на комисията да оповести „благонадеждните кандидати“, които е допуснала до писмената част на конкурса. Такава информация до днес липсва на сайта на ДКК за разлика от предходни процедури.



Оттук нататък можем само да гадаем какво се случва.
На този етап процедурата предвижда от допуснатите кандидати да се изиска представяне на концепция за управление и развитие на дружеството.



Много интересно би било обществото да узнае какъв срок са дали за този писмен труд. Да не се окаже, че за 3 дни (два от които са събота и неделя) са изискали от кандидатите да развият концепция за структуроопределящи предприятия за българската икономика?



Някой ден може и да разберем. Едно е сигурно – публична информация от Корнелия Нинова, докато е на този пост, обществото няма да получи".


 


Мария Пенчева


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.07.2022 08:12

    Всеки ще си получи заслуженото по един или друг начин. Искрено съжелявам самозабравилия се от власт човек.

  • 002 Anonimen 12.07.2022 22:40

    Ега ти наглата и безскрупулна селянка, направо го е ударила през просото и се прави на утепана лисица. Как е възможно БСП-симпатизантите да са толкова дълбоко заблудени и още да я търпят на върха да си развява коня и трупа милиони?!

  • 001 Anonimen 12.07.2022 15:40

    И пак гласувайте за БСП на Нинова!

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?