Свързани новини

09.12.2021 15:12

Може ли скоро Русия да има Путинград?

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руският град Архангелск трябва да бъде преименуван на Путинград, защото това ще ускори развитието и парите ще бъдат похарчени правилно поради страх да не се направи нещо нередно, каза бившият кмет на града Александър Донской, предаде RT.


Говорейки пред местния вестник 29ru, Донской изложи идеята, докато обявява конкурс за нов герб на града, отбелязвайки, че промяната на името на Путинград, по името на настоящия руски президент Владимир Путин, би била „полезна“.


„Мога с увереност да кажа, че това ще ни даде много мощен тласък за развитие, защото никой чиновник няма да направи нищо лошо в Архангелск. Парите ще бъдат похарчени правилно“, каза той, като привидно намекна, че местните власти ще се страхуват да създадат проблеми в град, кръстен на дългогодишния лидер на страната.


Според Донской нито един градски съветник няма да гласува против идеята.


Бившият кмет също така каза, че новото име ще създаде нов тласък, надежда и радост за местните жители след предишните две години на ограниченията заради Covid-19.


Много руски градове са кръстени на бивши лидери и видни политици, особено през съветската епоха. До 1991 г. Санкт Петербург е известен като Ленинград, на името на революционния лидер Владимир Ленин. Неговият наследник Йосиф Сталин също има град в своя чест – Сталинград, който е преименуван на Волгоград през 1961 г. През 80-те години на миналия век по-малкото селище Набережни Челни в района на Татарстан се нарича Брежнев на името на едноименния съветски лидер Леонид.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв