Свързани новини

02.10.2009 08:44

Мотаки: Иран разкри всичките си ядрени съоръжения

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Иран обяви всички свои атомни обекти на организацията на ООН за наблюдение в тази област, заяви иранският външен министър Манушер Мотаки, противопоставяйки се на подозренията, че може да има недекларирани ядрени съоръжения, предаде БГНЕС.


Изявлението на иранския първи дипломат идва след проведените преговори с шестте световни сили в Женева, концентрирани върху обекта край град Кум, чието съществуване бе официално оповестено едва миналата седмица. "Каквото Иран има като ядрени обекти, бе съобщено на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), като единственото съоръжение, което се изгражда, е край Кум, и ние съобщихме и за него", изтъкна Мотаки с помощта на преводач.


"Ню Йорк Таймс" в четвъртък цитира ръководителя на ядрените разработки на Иран Али Акбар Салехи да казва по иранската телевизия, че подготвя писмо до МААЕ за точното местоположение на съоръжението в Кум и на останалите". Коментарът е съживил надеждите, че Иран вероятно ще разкрие повече за ядрените си дейности. На същата пресконференция иранският първи дипломат потвърди готовността на страната си да засили преговорите с основните сили, водени в Женева от висши дипломати - до нивото на среща на върха. "Както заявихме по-рано, Ислямска република Иран е готова да повиши нивото на подобни преговори до среща на върха", изтъкна Мотаки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец