UJ-22 е сравнително малък и гъвкав, като може да лети при лошо време и да изминава до 500 мили (800 км). Не е ясно къде или кога е направена снимката на разбития дрон.

Свързани новини

01.03.2023 11:24

Москва обвини Украйна в множество опити за удари с безпилотни самолети дълбоко в руската територия

Видян 783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник руското министерство на отбраната обвини Украйна, че е предприела серия от опити за удари с безпилотни самолети, насочени към инфраструктурата дълбоко в Русия, включително в близост до столицата, след като в петролен склад избухна пожар и властите внезапно затвориха въздушното пространство над втория по големина град в страната.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов заяви, че украински дрон се е разбил близо до село Губастово, югоизточно от столицата. Дронът очевидно е бил насочен към така наречената от него "гражданска инфраструктура", за която по-късно бе потвърдено, че е газово съоръжение, управлявано от държавната компания "Газпром".

Съоръжението е останало непокътнато, съобщават държавните медии, като се позовават на регионалното министерство на енергетиката, предаде CNN.


По-късно държавната медия публикува снимка на разбитото устройство, което изглежда прилича на украински боен дрон UJ-22.

UJ-22 е сравнително малък и гъвкав, като може да лети при лошо време и да изминава до 500 мили (800 км). Не е ясно къде или кога е направена снимката на разбития дрон.

Твърди се, че катастрофата е един от няколкото опита за удари, като държавните медии съобщават, че един дрон е бил свален близо до границата с Беларус, а Министерството на отбраната твърди, че още два удара са били осуетени чрез използване на технология за заглушаване на дронове в Краснодарския и Адигейския край.


"И двата дрона загубиха контрол и се отклониха от траекторията на полета си", се казва в изявление на Министерството на отбраната. "Единият БЛА (безпилотен летателен апарат) падна в полето, а другият БЛА, отклонявайки се от траекторията, не е нанесъл вреда на атакувания обект от гражданската инфраструктура."


Поне един дрон изглежда е избегнал руската защита, като на кадри, публикувани в социалните медии през нощта и геолокирани от CNN, се вижда пожар в петролната база на енергийната компания "Роснефт" в Туапсе, на черноморското крайбрежие на Краснодар.

Не е ясно дали обектът е бил планираната цел, но Украйна и преди е атакувала петролни складове на територията, контролирана от Русия.

CNN не е в състояние да потвърди независимо твърденията за всяка предполагаема атака, а Украйна не е коментирала инцидента веднага. Преди това Украйна е отказвала да коментира нападения на територията на Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец