Свързани новини

30.03.2017 15:14

Москов на съд за 4,45 млн.лв.

Видян 3909 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата ще повдигне ново обвинение на министър Петър Москов от Борисов 2.  Петчленен състав на Върховния административен съд е отменил окончателно текста, с който беше въведен пръстовият отпечатък при прием и изписване в болница по идея и предложение на бившия здравен министър д-р Петър Москов. Съдебното решение бе оповестено изпреварващо от служители на НЗОК, преди да бъде обявено публично от съда.


За яловата идея на ексминистър Москов бяха похарчени нахалост 4,45 млн.лева – пари на българските данъкоплатци. Затова за тази сума той ще бъде даден на съд. А тя вероятно ще набъбне още, когато всички болници заведат дела за напусто похарчените от тях средства. Отделно Москов ще отговаря пред Темида по още  обвинения за направени груби гафове по време на краткия си престой в министерското кресло за престъпления по служба и безстопанственост.


През ноември тричленен състав на ВАС обяви за нищожен текста в наредбата за достъп до медицинска помощ, според който регистрацията с пръстовия идентификатор е задължителна при постъпване в болница.


 Петчленният състав на ВАС сега поетапно потвърждава решението на колегите си от тричленния. Системата обаче остана да работи, докато се произнесе и втората, окончателна инстанция.


 През ноември съдът се аргументира с това, че пръстовата идентификация не фигурира в нито един закон, а здравната каса и министерството на практика са "дописали" Закона за здравното осигуряване. Освен това текстът за пръстовия отпечатък противоречи и на европейското законодателство, защото в ЕС няма нито една държава, която да задължава гражданите си да се идентифицират по този начин при лечение.


 "Така България усложнява трансграничното легитимиране, като преди това дори не е предупредила останалите страни членки. Това противоречи на съюзното право за по-лесното придвижване, сигурност и получаване на медицинска помощ в държавите от ЕС", каза тогава съдът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион