Свързани новини

04.08.2009 11:23

Морякът Панко Тодоров вероятно е претърпял инсулт

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-вероятно Тодоров е претърпял инсулт, като се има предвид състоянието му в момента, заяви доц. Николай Петров от анестезиологията във Военно-медицинска академия, лекуващ лекар на моряка по БТВ.


Според него не е изключено Тодоров да има вирус, но това ще се потвърди от изследванията. За сега при него е потвърден хепатит. Той има рани от залежаване заради некачественото лечение, което е имал до сега. Болницата, в която е бил лекуван българският морякът Панко Тодоров в иранския град Бандар Аббас е била за спешна помощ и той е трябвало да бъде преместен в друга болница, което не се е случило, заяви ген. Стоян Тонев директор на ВМА. Обсъдена е възможност със здравния министър за създаване на група лекари, които ще се занимават с подобно случаи с български граждани в чужбина. Според съпругата на моряка има възможност на кораба той да се е разболял от някакъв вид вирус. Тя обясни, че на 15 юни е подала молба за съдействие във външно министерство, като отговорът който получила е бил, че нямат възможност да й помогнат за транспорта и лечението.
БГНЕС припомня, че в неделя вечерта в София пристигна самолетът с болния български моряк от Иран. Сред посрещачите беше министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев, който оцени транспортирането на моряка като „перфектно организирана операция“. Премиерът Бойко Борисов разпореди да прибере българския моряк Панко Тодоров. Намесата на държавата се наложи, тъй като фирмата за, която е работил морякът е отказала да се погрижи за него. Разходите по лечението му в чужбина до сега са 30 хил. евро, а транспортът е струвал 25 хил евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей