Свързани новини

24.05.2009 11:56

Монголците гласуват за президент

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На кон, мотоциклет или пеша, монголците се отправиха до изборните бюра, за да изберат новия си президент, когото те и инвеститорите се надяват да улесни усилията за разработване на многобройните минерални богатства на страната, предаде БГНЕС.


Изборите се провеждат по-малко от година след като подозренията за изборни фалшификации на парламентарните избори отприщиха смъртоносни бунтове, при което загинаха 5 души. Ранните гласоподователи, основно възрастни хора с традиционни копринени дрехи, се наредиха още в 7:00 сутринта пред избирателните секции в Улан Батор. Малката разлика между действащия държавен глава Намбарийн Енхбайар от управляващата Монголска народна революционна партия и кандидата на опозиционната Демократическа партия Цахиагийн Елбегдорж се възприема като барометър за това колко скоро страната ще бъде в състояние да постигне споразумение с чуждестранни инвеститори по знакова сделка за разработка на мини. Изборите в една от най-младите демокрации в света са по традиция обхванати от слухове за измами и корупция. Всякакво повторение на безредиците и последващите правни битки след миналогодишните избори в страната би отложило одобрението на изключително важното проектоспоразумение за инвестиции за развитие на проекта за добив на мед и злато Ою Толгой, разглеждан като образец за бъдещи споразумения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион