01/04

Свързани новини

10.06.2020 15:10

МОН: Изкуственият интелект и медийната грамотност не са актуални за младите българи

Видян 7075 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     В официален документ европейската агенция на Министерството на образованието и науката на България, наречена Център за развитие на човешките ресурси пише черно на бяло, че темите за изкуствения интелект и фалшивите новини – т.е. медийната грамотност не са актуални за младите хора у нас.
Напомняме, че страната ни е на 29-о място от 35 изследвани в Европа, т.е. 2 позиции зад последното място за член на ЕС, в излезлия на 3 май годишен  Индекс за Медийна грамотност. Той измерва „потенциала за съпротива на 35 европейски общества към феномена фейк нюз. Тази ранглиста се комбинира с челно място по корупция и най-лоша обща грамотност в Европа. Всички изброени фактори и данни безспорно са в тясна връзка и са оценка за управлението.
Във връзка са и с липсата на гражданско образование, за което по мнение на депутатите от ресорната комисия в парламента, въпреки всички приказки, сегашното ръководството на МОН категорично се противопоставя.
А лошото и неадекватно образование в 21-ви век гарантират обричане на бедност за децата на България.   
След като миналата година отхвърли проект за медийната грамотност, фалшивите новини и разликата между дезинформация и мисинформация, европейската агенция на МОН тази година отхвърли и проекта „Опасности и възможности от развитието на дигитализацията и изкуствения интелект за младите хора в България“, която отново включва и темата за фейковете и как да бъдат разпознати. Само отбелязваме, че 60% от фалшивата информация не е за политика или икономика, а за темата на годината и на всички времена – ЗДРАВЕТО. Утре ще обясним по волята на кой министър става това според просветния министър в изразено пред 19 минути искрено и лично признание.
Сега ще ви предоставим цитат от „аргументите” за отхвърлянето, изложени


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог