Георги Георгиев

Свързани новини

30.05.2023 20:20

Момчета и момичета от ПП, дълбаете дъното на българската политика: Шефът на СОС

Видян 4092 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Гледам и слушам с омерзение обясненията на лидерите на ПП за записите от съвещанието им, за това как стояли зад всяка дума от казаното. И си мисля как не му върви на нашия народ напоследък и защо?


Дойдоха след дълги години управление на ГЕРБ - те бяха Новите, Младите, Учили и Успели в чужбина. Представяха се като можещи и добри. Повярваха им толкова хора, едни - от умора от ГЕРБ, други - от разочарование, трети - защото са нови и са нещо различно.

Къде сме днес, в края на май, 2023 година? Да чуем същите тези спасители в...калта:

Асен Василев стои зад следните цитати от него и от Кирил Петков (мъж на 43 години, избягал от скандала у нас и яхнал тротинетка във Виена):

 "Чистката е говорена с всички, които искат да са министри, че законно, незаконно - трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенциите първите две седмици. Донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ".

 С думи прости за мен това означава: поголовни уволнения без значение дали някой си разбира от работата или не, просто ей така - за да си назначат ПП свои хора и да имат алиби за правителството с ГЕРБ. Шуробаджанащина и партийно кадруване от най-мракобесните време на твърде често тъжната ни национална история.

 "Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (за чистката в администрацията), в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет."

 Превод за нормалните хора, живеещи извън смрадливото българско политическо блато: Това е ултиматум, скрепен с кръвта на мераклиите за министри - дори и да нарушаваш закона, ще го правиш, защото партията го иска от теб и тя те е направила министър и това е цената на твоя министерски пост, ще газиш закона. Ех, мили ми кандидат-министър, не подписвай този договор, ще ти е последният. Или пък един от многото, все тая - човек без чест си станал, щом си се подписал под тези условия.

"Истината е, че цялата схема, която направихме, през всичките тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко";

 Дано да греша, преводът ми на непрофесионалист-преводач от кирил-петковския език от непонятна за мен езикова група (с думи като "литмус", "алангро" и др.) е, че е имало манипулации, вероятно фалшификации на резултатите от гласуването с машини? Ако във вашия речник "ала-бала" в този контекст значи друго, моля дайте ми го, да се ограмотя.

 "Искаме местните избори да се правят от полиция, която ние контролираме... Местните избори ще ги правим с наше МВР. Това е най-добрата сделка с ГЕРБ".

 На прост български - Бай Ганьо прави избори. Бедни ми Алеко, твоят Бай Ганьо днес владее чужди езици, майстор е на презентациите и е учил в чужбина. Но, пусти ген, надделява пак. И все лошият ген, да му се не знае.

 За капак от вчера - Лена, юрист и мой бивш колега: "Законите на страната трябва да се спазват - по буква и по дух". Съгласен съм, колега, с една добавка - от всички!

Накратко, не съм вярвал, че това е възможно. Но е факт. С управлението на страната се занимават хора без скрупули да потъпкват закона, неговата буква и дух. Включително Основния закон - Конституцията. Без свян и без жал към народа. Обсебени от една мисъл - ВЛАСТ, пише шефът на СОС Георги Георгиев.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.05.2023 12:14

    Те си дълбаят дъното още от момента в който старшинката ги инсталира във властта в нарушение на Конституцията. Те от тогава си бяха здраво стъпали на дъното. При тях няма нагоре, само нодолу. Народа сам си избира управниците.

  • 001 Anonimen 31.05.2023 08:42

    "С управлението на страната се занимават хора без скрупули да потъпкват закона, неговата буква и дух. Включително Основния закон - Конституцията. Без свян и без жал към народа. Обсебени от една мисъл - ВЛАСТ, пише шефът на СОС Георги Георгиев." Лазерна точност. Точно казано.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне