Свързани новини

13.12.2021 10:02

Мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога: Николай Събев

Видян 2258 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние искаме да променим нещата в посока всичко, което правим, да е във фокус на потребителя. Това заяви в студиото на "Говори сега" Николай Събев, номиниран за министър на транспорта в проектокабинета на Кирил Петков. Това ще бъде основният ни приоритет, освен нулевата корупция, тоест тези транспортни услуги трябва да носят висока клиентска удовлетвореност, допълни той.

В коментар за скандалите около АМ "Хемус", Събев заяви:

Трябва да се върнем към това, че нито един човек не е виновен, докато не се докаже от българския съд. Аз искам това да се свършва бързо и ефективно.

Предложеният за министър на транспорта е категоричен, че средната скорост на влаковете у нас трябва да се вдигне до безопасното ниво. За тези, които биха го попитали как ще стане това предвид трасето, Събев заяви:

Нека да направим един одит и да видим как се поддържа жп трасето и защо не се поддържа? Трябва да се включат много усилия в поддръжката на жп пътя, пристанищата, водния път. Ние имаме достатъчно добър бюджет за това. В бизнеса сме свикнали да работим брутално ефективно с ограничени ресурси, така че не е проблем ресурсът. Имаме достатъчно бюджет, имаме достатъчно пари.

България не е бедна държава, а много крадена държава, допълни Събев.

Той се обърна към работещите в сектора.

Тези хора, които могат да работят и имат експертиза, са изключително важни за нас, защото основният проблем в транспорта са кадрите. Ние няма да се затворим, ще предоставим услуги, които ще изискват превозвачите да работят по определен стандарт и от това ще печелят, обясни Събев.

Аз мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога, категоричен е Събев.

Аз смятам, че публичният транспорт трябва да бъде на релси. Ако ние успеем да дадем много добро развитие на електрическия транспорт на релси, с това ще отговорим на всички условия на зелената сделка, обясни той.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 поредния ентусиазиран самохвалко 13.12.2021 16:34

    И за сметка на кой ще бъде тази печалба?! В частния му бизнес е ясно, че е за сметка на клиентите му

  • 001 Кака Милка те предизвиква 13.12.2021 11:44

    Знам, че специалността ти е транспорт. Но понеже казваш:"Мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема" искам да те питам нещо важно за мен и малко извън специалността ти.Как мислиш, драги господин Събев, ще можеш ли примерно,ако ти се дадат пълни права и власт, да постигнеш нивото на обществената хигиена в цяла България да се вдигне до или дори над нивото примерно на една малка Швейцария? Ще успееш ли да наложиш или принудиш българския народ, чрез твои си начини, или с добро или със строго приложими закони, глоби и други мерки, да пази и подържа природата, обществената хигиена в града или селото в които живее или посещава, така, както в дома си? То и в този "бизнес", ако се приложи строго и за абсолютно всички, както е в Швейцария, има доста пари. Жалко, че тротоарите в цяла България не са част от "транспортните" грижи на държавата. Иначе щях да те попитам, а ще можеш ли да оправиш всичките тротоари в цяла България, да станат на нивото или над нивото на Швейцария???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни