Свързани новини

09.05.2016 17:16

Мнозинството пред разпад заради ветото

Видян 2797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Мнозинството в парламента е пред разпад заради ветото, наложено от президента Росен Плевнелиев. „Ако 4-те формации, които съставляват мнозинството, предпочетат да жертват сигурността на България, ние няма какво да правим в него“, заяви Красимир Каракачанов.
Съпредседателят на Патриотичния фронт отправи тази закана, след като президентът наложи вето само на вота в чужбина, а премиерът Бойко Борисов обяви, че днес спешно свиква ГЕРБ и партиите, които подкрепят кабинета, за да решават дали ще ревизират промените в Изборния кодекс.



19' припомня, че Плевнелиев не връща всички поправки и оставя задължителното гласуване, което ще падне в Конституционния съд. Причината – не може да се отнема най-важното право на народа-суверена в една парламентарна република. А това се случва, след като превръщат възможността на всеки човек да даде своя глас в задължение.
След ветото на президента Борисов заяви:"Ако трябва да избирам между стабилност, демокрация и права на хората, ще избера демокрацията и правата на хората".
Вчера Каракачанов коментира пред Нова тв, че думите му са стряскащи, защото е премиер и би трябвало да избере стабилността.
За преодоляване на президентско вето – тоест за запазване на приетите ограничения – са нужни поне 121 депутатски гласа при вота в парламента, което няма как да се случи без ГЕРБ.
Твърдо против новите правила са ДПС, ДОСТ, както и АБВ, част от РБ и от БСП.
„Утре (бел.р. днес) предстоят разговори с Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна”, добави лидерът на ВМРО.
Той се закани, че ще оттеглят подкрепата си за правителството, ако предложението им за ограничаването на гласуването в чужбина не остане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец