Свързани новини

27.05.2020 09:24

Много скоро ще се върнем изцяло към нормален живот: Мангъров

Видян 2738 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и това с отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка“, каза пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София.


„Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция“, каза той в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.


По думите му е „много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина.


„Тези, които не са ги пуснали, аз съм сигурен, че малко по-малко ще успеят да преодолеят страховете си и да се върнат към нормалния ритъм на живот“.


Трябва ли да се правят тестове на персонала


„Не е нужно да се правят, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но в това няма нищо страшно“, каза доц. Мангъров.


„Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ние ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха, пред края на зимата и началото на пролетта“, посочи още той.


Втора вълна? Дори да има няма да е същата


„Да не забравяме, че става дума за заразени, а не за болни хора, защото тези, които са болни са много малко“, каза още доцентът, основавайки се на изнесените данни от Националния оперативен щаб.


„Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през  зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били“, заяви Атанас Мангъров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 доц. Атанас Мангъров - инфекционист. д-р Пламен Пасков – ветеринарeн лекар. 27.05.2020 16:50

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=RmSHsCKE3zo&feature=emb_logo Робството КОВИД, Еп.1 - доц. Мангъров, д-р Пасков. Лъжите с цифрите. Гости доц. Атанас Мангъров - инфекционист. д-р Пламен Пасков – ветеринарeн лекар. https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=RmSHsCKE3zo&feature=emb_logo

  • 002 доц. Атанас Мангъров - инфекционист. д-р Пламен Пасков – ветеринарeн лекар. 27.05.2020 16:50

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=RmSHsCKE3zo&feature=emb_logo Робството КОВИД, Еп.1 - доц. Мангъров, д-р Пасков. Лъжите с цифрите. Гости доц. Атанас Мангъров - инфекционист. д-р Пламен Пасков – ветеринарeн лекар. https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=RmSHsCKE3zo&feature=emb_logo

  • 001 Anonimen 27.05.2020 00:14

    Аааа….ше има втора вълна МАНГЪРОВ ше има....така е по програмата за заробване на промитите мозъци ….на теб не са ти я казали защото си неблагонадежден т.е. имаш собствено мнение което не им върши работа..така да знаеш

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци