Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова проведоха видеоразговор с Петро Порошенко, украински политик и пети президент на Украйна

Свързани новини

17.03.2022 13:12

Много благодаря, Бойко, за твоето обаждане: Порошенко

Видян 1461 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова проведоха видеоразговор с Петро Порошенко, украински политик и пети президент на Украйна.




Тримата коментираха войната в украинската държава и подкрепата, която България може да окаже на страната. В началото на разговора Порошенко благодари на българския народ за солидарността.


 


„В парламента ще подкрепим справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди жени и деца и да се рушат сгради и болници. Имате пълната ни подкрепа". С тези думи Борисов се обърна към украинския политик.




„Много благодаря, Бойко, за твоето обаждане, защото един приятел, който се обажда, когато имаме нужда, е истински приятел. Говорих с Виталий Кличко и той трябваше да се включи, но в момента участва в конферентен разговор на главната квартира за войната в Украйна,.


 


Той също ви изпраща своите най-сърдечни поздрави. Аз съм в Украйна и ще остана в моята държава като бивш президент и като командир. Руснаците са буквално на 10 км от моя офис.  Но ние успяхме да спрем руските военни и те дни наред не могат да се преместят дори на сантиметър", коментира Порошенко. По думите му руснаците взимат за заложници кметове, цивилни граждани и журналисти.




От своя страна лидерът на ГЕРБ изказа своите съболезнование за загиналите.


 


„Бойко, много съм щастлив за това, че успяваме наистина да възпрем и отблъснем войските на Путин. Мога да ти кажа, че тази армия, която има сега Украйна, беше създадена от мен и ние наистина се гордеем с  нея", каза още Порошенко. И апелира България да окаже помощ на Украйна с оръжие, амуниции, противоракетна отбрана.  


 


„Имаме много колебливо правителство, което не знае какво иска, за съжаление. Има спор между премиер и президент. Помниш, когато сме говорили на тема Русия, аз съм казвал, че руски и украински военни са се били за нас в Руско-турската освободителна война. Ние имаме по-особено отношение към Русия, само че сега е война, има агресия, има загинали цивилни. За това, ако въпросът за подкрепа на Украйна влезе в парламента, ще ви подкрепим на 100%", посочи Борисов.  


 


„Приемете нашата подкрепа. Предайте на колегата Кличко, че за всичко, от което има нужда за хората в Киев, може да се обърне към нас. Ще направим всичко възможно да помогнем”,  заяви Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.03.2022 13:56

    Може би би могъл да ги подпомогне с някое и друго кюлче

  • 001 Anonimen 17.03.2022 13:38

    много миличко,бе!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в