Свързани новини

17.01.2022 09:23

Младежите в БСП: Зарков за председател, ако партията иска да остане над 4%

Видян 3302 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младите социалисти единодушно подкрепят Крум Зарков за председател на партията, стана ясно на националната им среща през уикенда в Плевен. Тя се проведе седмица преди конгреса на партията идната събота и неделя, за който не тече никаква подготовка, въпреки съдбоносните решения, които трябва да взема след 3 последователни 102-годишни електорални дъна, постигнати от досегашния председател на изборите през 2021 г. Само от април до ноември БСП изгуби половината си гласове, а подкрепата й падна 4 пъти от предишните парламентарни избори през 2017 г. И всичко това заради неадектватните решения на Корнелия Нинова и войната й с президента Радев в полза на ГЕРБ и ДПС.   “Настояваме за откриване на процедура по пряк избор на Конгреса на 22 януари 2022 г. и избор на следващ председател на Националния съвет на БСП”. Това се казва в резолюция, приета единодушно от Младежкото Обединение на червените. Според младите социалисти спешно трябва да започне дискусия за приемане на нова програма на партията. Участието на левицата в настоящото управление не бива да оставя на заден план състоянието и проблемите пред БСП, категорични са младите хора. Според тях неравенствата, доходите, борбата с корупцията и опазването на околната среда са част от темите, които трябва да бъдат във фокуса на една лява партия. Те изразиха своята пълна подкрепа на кандидатурата на Крум Зарков за нов председател.
“БСП допусна фундаментални грешки на политическо ниво още на 4-ти април и оттам нататък спиралата на лошите резултати стана неизбежна”, сподели пред присъстващите в залата Крум Зарков. По думите му БСП не може да бъде партия-балансьор, защото винаги ще се намери някоя нова формация, която не носи тежестите на минали управления и ще бъде по-предпочетена.
"България има нужда от голяма лява партия, не от малка националистическа формация"; заяви още Крум Зарков.   
На заседанието на младежката организация присъства и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.01.2022 16:19

    Крум Зарков е интелигентен млад човек,с ясни леви позиции,принципен и добре приет от членовете на БСП и в добър контакт с другите партии. Според мен обаче това не е достатъчно за да оглави партията,поради недостатъчен партиен и социален опит. Най добрият вариант е изявена партийна фигура от средното поколение, такива в БСП има.

  • 001 Anonimen 18.01.2022 16:00

    И Херо(ин) Мустафа подкрепя педито Зарков за председател

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак