Свързани новини

22.07.2021 14:07

Мл. Маринов вън от комисия по полицейските насилия

Видян 1706 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият шеф на МВР Младен Маринов бе отхвърлен с 132 гласа от депутатите за член на новосформирана парламентарна комисия за разследването на всички факти и обстоятелства по полицейските насилия на летните протести от миналата година.


Като ексминистър Маринов влиза в конфликт на интереси, тъй като е бил на чело на МВР в периода, в който комисията ще разследва. Това бе причината от БСП да поискат неговата кандидатура да бъде гласувана отделно от кандидатурата на всички други челнове. По принцип всички кандидати се гласуват ан блок.


Това предизвика скандал в парламента. Като грубо нарушение на парламентаризма определиха от ГЕРБ отхвърлянето на Младен Маринов. Председателката на "Изправи се БГ!" Мая Манолова обясни, че гласуването не е лично срещу бившия министър, а срещу това конфликта на интереси.


След разгорещен спор от ГЕРБ излязоха от залата.


От партията не предложиха член на мястото на Маринов. Другият член от групата в комисията е Тома Биков, но на излизане от залата той заяви, че няма да присъства на заседанията й. В състава й влизат още проф. Николай Радулов и Светлин Митев от ИТН, както и Иван Иванов и Крум Дончев от БСП.


Освен с летните протести комисията ще се занимава и с разследване на подлушванията на политици, за които сигнал преди месеци даде служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Над 2 часа продължиха дебатите по формирането й.


Тя е по предложение на Николай Хаджигенов от Изправи се БГ! Ние идваме! , който бе един от формалните лидери на протеста - Отровното трио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.07.2021 01:22

    Това, че една самозабравила се и ненаказана крадлива мутра е направил шофьора на свой колега мутра за министър и то на МВР не означава, че някой ще продължава да го търпи, нищо че и депутат го направиха за заслуга към хунтата!!!

  • 001 Anonimen 22.07.2021 17:16

    Тази отвратителна мутра ли е бил шофьор на мутра от подземният свят на България ? С такива ли престъпници влиза в НС ОПГ-ГЕРБ ? Сещам се и за друга мутра от друг пол, която е зам. председател на НС в момента и никой не се противи на изборът и, пак от ОПГ-ГЕРБ е ? А какво да кажем за старата председателка на НС оная от Кърджалийско която е много проста дори и за вождът си, да не говорим, че е срам за семейството си, но път то не се срамувало, защото натрупало "имане" за няколко живота все от простотията на "мама", "имане" което било разхвърляно по членове на фамилията, а тя горката ПКП нямала нищо нито за деклариране, нито за показване и "гладна" нямало да остане, защото простотията била на уважение и подпомагане на територия България ????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион