Свързани новини

25.05.2020 16:05

Мишел Обама - вице на Байдън?

Видян 2908 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мишел Обама е много възможен кандидат за вицепрезидент на Джо Байдън. Демократическият кандидат за изборите през ноември в САЩ пък беше заместник на съпруга й Барак в неговите два мандата в Белия дом. Целта е така да се отвлече вниманието от някои не особено умни изказвания на кандидата, приети на нож от малцинствата, които са основен електорат на лявата партия в Щатите. Сериозен проблем са и разследванията срещу него за намеса в работите на Украйна: настояването на Джо да бъде уволнен главният прокурор на страната срещу прекратяване на разследването на местна фирма, в чийто борд срещу сериозно възнаграждение работи по същото време собственият син на тогавашния вицепрезидент на САЩ. Преди дни излязоха записите от разговорите им, които още веднъж доказаха нещо, с което самият Байдън отдавна се беше похвалил на публична проява преди години. Историята се прочу още по време на опита за импийчмънт - предсрочно сваляне на Тръмп от поста на държавен глава, който винаги е твърдял, че не той трябва да бъде разследван за намеса в украинските работи и заплахи със спиране на помощта за Киев, а Джо, който реално го е правил. Освен политическите, има и чисто социологически причини за силно одобряваната кандидатура за вице. По времето, когато беше първа дама, Мишел достигна и по-високи рейтинги от мъжа си, за сравнение с Байдън пък изобщо не може да се говори. 


Ако г-жа Обама стане вицепрезидент, това ще затвърди династичната история на съвременна Америка. Напомняме, че фамилията Буш управлява 5 мандата - два като вице и веднъж като държавен глава на бащата Джордж Буш, два срока като президент на сина му Джордж, като не броим губернаторството на брат му Джеб във Флорида. Президентските мандати на баща и син Буш са прекъснати от 2 мандата на Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари, след като работи като сенатор, беше един мандат държавен секретар на САЩ в първия мандат на Барак Обама. Сега г-жа Обама има шанс да задмине г-жа Клинтън. Хилари има два мандата като първа дама, колкото и Мишел, ала стига до третия пост в йерархията на политическата власт в САЩ, докато афроамериканката може да се изкачи до второто стъпало. И, ако не през 2024, най-късно през 2028 да стане дори президент.


Напомняме, че един писател отдавна беше прогнозирал това, като обрисува върха на демокрацията в Щатите така: жена, по възможност афроамериканка, влиза в Овалния кабинет. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец