Свързани новини

03.08.2012 10:29

Мирослава Тодорова нанесла щети на държавата за 550 млн. лева

Видян 7533 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалната съдийка Мирослава Тодорова, прочула се като първия уволнен дисциплинарно магистрат заради над 50 забавени по нейна вина дела, е нанесла щети на държавата за рекордните 550 милиона лева! Такова е мнението на експертите, направили щатен мониторинг на делата й по настояване на Висшия съдебен съвет.


Именно Мирослава Тодорова е прототипът на съдия Таня Стоева от сериала 7 часа разлика, разкри slava.bg. Тя прикривала бодземния бос Жоро Илиев по време на дело срещу него, стана ясно от материала. Делата на истинската Таня Стоева лъсват всеки ден и тя очевидно е на път да засенчи своята героиня.


Оказа се, че сред забатачените с години дела в Софийския градски съд, гледани от Мирослава Тодорова, има поне дузина процеси за безстопанственост и за отклоняване на държавни средства в шокиращо големи размери. Отказвайки да произнесе навреме мотивите за присъдите, Тодорова е нанесла рекордни щети на хазната, а и на частни дружества, сочи докладът. 



„Сред забатачените дела има случай със съдебен казус при търговски спор между държавно дружество и частна фирма за над 70 милиона лева, които държавата е загубила от пропуснати ползи заради нехайството на Мирослава Тодорова разкрива пред „Всеки ден" потресен източник от Висшия съдебен съвет. 


Куриозното е, че на прословутото заседание той гласувал против отстраняването й от съдебната система. След като гръмнал скандалът, висшият съдия се запознал с делата на Тодорова и останал потресен. Заради гаврата на скандалната жрица на Темида с правосъдието от Инспектората към Висшия съдебен съвет дадоха Тодорова на прокурор с мнение тя да бъде осъдена за престъпления срещу правосъдието.



 


 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог