Той просто не знае, че нейният кандидат – кмет вече гради собствен екип, който няма нищо общо с остатъци от Статуквото, нито дори с Кирил Петков и Асен Василев.

Свързани новини

29.03.2023 16:05

Министър се напъва за главен архитект на София

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков, чийто мерак по адрес на  служителки в министерството вече беше изяснен, а според пиарката му М. Балева той бил просто „истински джентълмен” (а никак не му личи, явно го пази дълбоко в обемната си фигура), се е отдал на медийна активност в София с една цел:
вижда се като следващия главен архитект на столичния град. След изборите наесен.


Неговите акции за мерене на асфалта на Графа и Околовръстния път се оказват не само пиар, основан на предположения, нито пък единствено лобиране, за да може да закупи тепърва държавата на 20 ПЪТИ по-висока цена машината, която вече наистина ще може да измери както трябва слоевете. Последните му намерения разкри по негов адрес депутат от Продължаваме промяната.


Човекът се вижда като следващия главен архитект на София, като разчита на кратката памет на коалицията на Доброто: ПП-ДБ, на която залага да го въздигне на мечтания пост.
Той просто не знае, че нейният кандидат – кмет вече гради собствен екип, който няма нищо общо с остатъци от Статуквото, нито дори с Кирил Петков и Асен Василев.


Никой не е забравил ужасяващия инцидент, при който загина момче при Центъра по хигиена, заради позволено включване в системата на незаконен търговски обект с чие разрешение? На Иван Шишков като главен архитект на Район Триадица по времето на районен кмет от ГЕРБ. Не от ДБ, какъвто е сегашния.
Никой не е забравил също незаконното започване на строежа на небостъргач, приписван на Васил Божков на Солни пазар, също в район Триадица при гл. архитект Шишков, след като е изтекло строителното разрешително за него.


Обектът НЕ го хваща амнистията в закона, известна като поправката Артекс.
 Никой не е забравил: бетонирането на археологическите находки, намерени по време на вече започналия незаконен строеж, също става с пасуването на Шишков. И също е нарушение на закона. Който преследва както подобни действия, така и престъпни бездействия.


Никой не е забравил и пускането, в нарушение на закона, на веднъж замразения поради ред несъответствия с нормативната уредба строеж за 50 000 000 евро, когато бившият главен архитект на района се превръна първо в заместник-министър, а след това и в министър в служебните правителства – съответно на Стефан Янев и Гълъб Донев.
Никой не е забравил, че също при ГЕРБ и същият Шишков, преди да стане главен архитект на Район Триадица, беше главен архитект не на кой да е, а именно на Район Банкя. Всеки се сеща какво точно означава това.
С това „СиВи”, с тази творческа биография, никой не би се надявал, че може да стане главен архитект на София, хеле при кмет, който е ОК.


Особено, когато все пак предварително трябва да държи и конкурс за мястото.
Единственият шанс, който би могъл да му се усмихне, макар да изглежда невероятно, е да се сбъдне мечтата на Виолета Комитова, последно депутат от Бъргарски възход с дъщеря – депутат от Продължаваме промяната, да стане кмет на столичния град.


Напомняме, че именно при нея като министър, изненадващо за цяла София, за всички архитекти и строители, за всички археолози, за всички юристи и за всички информирани хора, Иван Шишков сензационно беше назначен за неин заместник. С подпис на Стефан Янев като премиер.
На който пост не свърши нищо особено, освен да доведе в МРРБ хора, които завърнал се вече като министър 8 месеца по-късно, отстрани – значи толкова са ставали.
Разбира се, и пусна отново незаконния строеж на небостъргача на Солни пазар, който всеки ден препречва и разбива ул. Позитано, нарушава наредбите не само за движението, но и за шума и не си плаща солените глоби, налагани от Столичния инспекторат. Хората явно се чувстват с мощен гръб и поради това безнаказани.
Такъв един „истински джентълмен” по думите на неговата пиарка.


Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог