Минути преди полунощ кметът на Район Средец Трайчо Трайков, ДБ, предупреди гражданите от центъра на София да не се притесняват от бумтене, гърмежи и силен шум между 0 и 2 часа в нарушение на законите и наредбите.

Свързани новини

13.01.2023 14:47

Министър бомбардира Графа среднощ, блокира центъра всеки следобед заради сградата на Божков, започната незаконно, после стопирана и пак пусната

Видян 3079 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минути преди полунощ кметът на Район Средец Трайчо Трайков, ДБ, предупреди гражданите от центъра на София да не се притесняват от бумтене, гърмежи и силен шум между 0 и 2 часа в нарушение на законите и наредбите. Причината, както той отбеляза, е явно полученото в последния момент от него уведомление, че регионалният министър Шишков ще търси "ядка" от асфалт на Графа, където апропо, от 4 години има плочки, за да доказва нещо.


Напомняме, че през 2018 г., когато се извърши ремонтът същият чиновник беше част от администрацията на ГЕРБ като главен архитект на Район Триадица, а предишната му длъжност е още по-многозначителна - същата, но в Район Банкя, където всички са лични назначения на най-видния син на спакурорта в пределите на столицата Бойко Борисов. Като архитект на Триадица шишков се прочу като далия разрешение и/или бездействал по включването в електрическата мрежа незаконно на също така незаконни търговски обекти. Заради нередности на един от тях беше причинена смъртта на тийнейджър.

След това Шишков беше уволнен, съвсем законно и логично от поста си, и от пръв ГЕРБер се превърна в опозиционер. Незнайно как достигна до зам.-министър на регионалното развитие след оттеглянето на предишния поради конфликт на интереси - съпругата му оглави държавната фирма Автомагистрали. Още в първия си мандат като зам. се прочу с пускането на сградата на Васил Божков на Солни пазар, по някаква случайност започната през 2017 г. на територията на района, чийто архитект е сегашният министър. Който със сигурност е бил наясно с цялата незаконност на строежа, която по-долу сме се постарали екзактно да опишем член по член, алинея по алинея. Постройката пък не беше замразена чак през лятото на 2020 г., вече след Шишков като архитект на Триадица, само заради 19-те иска към бизнесмена. Както 19 минути многократно е писал, билдингът изначално е незаконен, тъй като стартът на строителството му е след крайния срок на разрешителното за строителство. За разлика от небостъргача на Артекс до хотел Маринела в Лозенец, постройката на Божков и Щрабаг не я хваща дори законовата поправка по името на близката до Цв. Цветанов фирма, която даде амнистия на някои започнати обекти.

Откакто се завърна, вече като титулярен министър в актуалния служебен кабинет, замразената при редовното правителство Петков - Нинова сграда не само отново беше отпочната. Нещо повече - след Нова година, съвершено незаконно строителите се върнаха към старите си похвати, за които вече бяха глобени от Столичния инспекторат по нареждане на кмета на София. Те блокират всеки следобед улица Позитано в сърцето на София и причиняват огромни задръствания. Допускат се само наблюдаващите строежа джипове на представители на инвеститорите.


Освен това, заради тежките камиони на обекта, през последните дни се отвориха огромни нови дупки на възловата за връзката на идеалния център със Западна София улица, която е претоварена и без друго поради трафика от Съдебната палата и множеството адвокатски и нотариални кантори около нея, плюс големите бизнесцентрове и централи на институции.
Небостъргачът се строи в нарушение на чл. 153 от закона за устройство на територията. В него изрично е записано:


„Чл. 153.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 87 от 2010 г., доп. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г., изм. - ДВ, бр. 13 от 2017 г.) Разрешението за строеж губи правно действие, когато:
1. в продължение на три години от влизането му в сила не е започнало строителството";


Какво четем на собственоръчно написаната табела на обекта:
Разрешение за строеж от 28.09.2012 г.
Реалното строителство – за него говори законът, е записано на табелата като: „дата на започването на работата на строителната площадка: 13.07.2017 г“. Дори да вземем записаната дата на формално откриване на строителната площадка: 20.10.2015 г., и тя е след установения изрично от закона период, отвъд който има нарушение.
Даже според табелата е нарушен и крайният „срок за завършване на работата: 30 месеца“ или фаталната дата 13 януари 2020 г. Блокажът дойде чак през юли 2020 г.


Радостина Тонева




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.01.2023 20:26

    изключително възмутително е интервюто на ал. Симов по БСТВ с лицето Г.Николова, което не престана да хвали отровните ваксини за ковид, детските ваксини, които според амер. педиатри също са биооръжие, защото причиняват мозъчни увреждания като на изчезналия и намерен Сашко- аутизъм и сега тн противогрипни ваксини, също с починали или тежко разболяли се след тн ваксиниране, скрийте се , убийци- вероятно някои неграмотни, а други платени. Всеки ден измират хора от ковид ваксините - тн внезапна смърт при възрастни, причинена от тромби или миокардит и перикардит и тази антидокторка най-нахално продължава да ги рекламира

  • 001 държава на мафията 13.01.2023 18:14

    Шишков има вид на рафиниран и изпечен мошеник, същия като Диков, бивш гл.архитект на София, който се нагуши безнаказано с десетки милиони и сега си щрака с пръсти и ги множи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

На дневен ред ще са финансовите въпроси

На дневен ред ще са финансовите въпроси и най-вече как