Свързани новини

05.03.2020 13:51

¼ милион лв. си даде зам.-министър като НПО

Видян 16188 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С четвърт милион лева народна пара почерпи себе си в качеството си на шеф на неправителствена организация заместник-министър. В бюджета за 2020 г. 250 000 лв. фигурират като дадени от Министерството на труда и социалната политика на Центъра за психологически изследвания. Това е награда за миналогодишната позиция на шефката на центъра Адриана Стоименова като враг на протестиращите майки, а иначе уж е на базата на членска маса, която в случая с тази НПО е фантасмагорична. И никога не е проверена от Министерството. Защо ли? Ами, защото Адриана Стоименова е заместник-министър и то ресорен в същото министерство.
Тази жена открито рекетира с имената на лидерите на ГЕРБ още преди да влезе във властта, което е договорено при формирането на бюджета с назначаването на не по-малко скандалната Деница Сачева за социален министър, въпреки че преди това би трябвало да стане клиент на прокуратурата покрай изключително съмнителни имотни сделки
, видни от собственоръчно подадената й декларация в КПКОНПИ. Формално Стоименова е зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет в периода от 2017 г. до 2019 г. и през всичките тези години взема по стотици хиляди субсидии, които при разглеждане от прокуратурата ще се окажат с неясно основание.



Само напомняме, че ощастливената от бюджета с четвърт милиона заместник-министърка купува сграда на жълтите павета за 5000 евро, в която не осъществява никаква реална дейност, но използва, за да я препродаде с огромна печалба, като междувременно изгонва на хор Гусла, дал на света Борис Христов, хор Кавал, световноизвестния хор Бодра смяна, които се оказват не така важни за държавата, колкото е тя. Препродажбата е при цена 300 пъти по-висока. И това е само една от двете сгради в идеалния център на София, придобити от същата на нищожни цени от държавата.
В социалния бюджет на Сачева и Стоименова правят впечатление и други скандални факти. Държавата дава 1 710 000 лева на приемни семейства, но значително по-малко – 1 650 000 лв. за помощ при бременност. Дали не е по-важно да се лекува причината, а не следствието? Далече ли е от акъла на онези, които все пак го притежават?


Виж документи ТУК!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.03.2020 17:01

    Освен с неграмотните си и удобни калинки настанени по високите етажи, Бойчето започна и да ги сватосва....Наистина няма такава държава...

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог