Свързани новини

27.02.2011 14:25

Милион изчезна от ток и жица

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1 млн. лева щети от кражби и посегателства на съоръжения отчита ЧЕЗ за по-малко от два месеца от началото на 2011 г., съобщиха от дружеството.


Общата стойност на преките загуби до момента е 810 000 лева, а щетите, причинени вследствие на посегателства, са близо 220 000 лева. Продължават кражбите на прекъсвачи, трансформатори, трансформаторно масло и посегателствата в кабелни колектори.


Грабежите на енергийни съоръжения пряко застрашават сигурността и качеството на захранването за клиентите. Само за периода 1 януари - 23 февруари 2011 г. заради престъпления срещу съоръжения на ЧЕЗ до клиентите на компанията не са били доставени 800 000 киловатчаса електроенергия.


Освен с причинените неудобства заради прекъсване на електрозахранването, подобни престъпни действия допълнително ощетяват клиентите на ЧЕЗ, тъй като средствата за покриване на щетите, се отделят от инвестиционните програми на компанията и съответно възпрепятстват инвестициите в подобряване на услугите.


„Вярваме, че депутатите от Народното събрание ще приемат по-бързо законодателни промени, с които се въвеждат по-строги наказания при кражби на съоръжения, за да може да бъде прекратена практиката на кражби и посегателства над енергийни съоръжения”, каза Росен Йорданов, директор на дирекция Експлоатация и поддържане на мрежата.


Само за последните три години (2008-2010 г.) щетите от кражби и посегателства над съоръжения на ЧЕЗ възлизат на близо 19 млн. лева. През 2010 г. бе отчетен 93% ръст на преките щети от кражби на съоръжения в сравнение с 2009 г. Разходите по подмяна на увредени при посегателства кабели през 2010 г. са се увеличили със 183% в сравнение с 2009 г.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес трудно владеете емоциите си и имате склонност да действате необмислено

Днес трудно владеете емоциите си и имате склонност да