14.10.2008 09:49

Миков иска по-високи цени за номерата на колите

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно е покачване на цената за поставяне на регистрационна табела на колата. Това стана ясно, след като министърът на вътрешните работи Михаил Миков съобщи, че се обмисля евентуална актуализация на размера на таксата, която се плаща за услугата, включително при подмяна на регистрационни номера, за чието придобиване веднъж вече е плащано. По думите му, стойността на таксата не е пипана от 8 години. На посещението си във Видин министър Миков постави първата европейска регистрационна табела на български автомобил, която разполага със символа на ЕС.


Пред 19' от КАТ обаче заявиха, че не са водени разговори за евентуална промяна на цените за подмяната на табелите, която се налага например при пререгистрация след смяна на собствеността на колата. В същото време се оказва, че въпросната услуга в България е сред най-скъпите спрямо ценовите й стойности в другите държави-членки на ЕС. В страната ни тя е почти 70 лв., като за сравнение, чехите заплащат около 30 лв., а испанците - едва 20 лв. От КАТ допълниха, че услугата у нас се оскъпявала допълнително от комисионните, които банките прибирали.


„Слагането на европейски регистрационен номер не е задължително. Никой нито в България, нито в останалата част от ЕС няма да ви санкционира, ако сте със сегашния си номер. Смяната му е по-скоро пожелателна“, коментираха от КАТ. Оттам допълниха обаче, че на всички коли от тук нататък, ще се закачат само европейски номера.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес трудно владеете емоциите си и имате склонност да действате необмислено

Днес трудно владеете емоциите си и имате склонност да