Решението на Слави Трифонов да не се кандидатира за следващия парламент, не само че няма да намали гласоподавателите за партията, а ще ги увеличи.


Това заяви пред БТА Мика Зайкова от „Има такъв народ“. Според нея позицията, която е избрал лидерът на партията е много добра.


„Аз не смятам, че партийните лидери непременно трябва да бъдат депутати, защото като депутат той ще носи отговорност само за региона, който представлява, а като лидер на партия ще носи отговорност за цялата партия и за всички хора, които е предложил за депутати“, каза Зайкова.


По думите ѝ второто място на ИТН на парламентарните избори през април е голям успех. Според нея хората в България са приели с топло отношение и одобрение изказването ѝ при откриването на 45-ото НС, защото винаги се е стараела да говори истината. „Ако пак съм най-дъртото нещо в следващия парламент, пак ще кажа нещо, което мисля", допълни тя.


За нея решението на следващ парламент за преизчисляване на пенсиите със среден осигурителен доход от 2018 г. е неизбежно и няма да има партия, която да се противопостави, защото политиците би ги било срам да не се