Свързани новини

28.03.2011 17:22

Метрото готово 2 месеца предсрочно

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строежът на метрото върви с два месеца напред, каза премиерът Бойко Борисов, след като направи инспекция на разширението му, заедно с финансовия министър Симеон Дянков, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и директора на Столичен метрополитен инж. Стоян Братоев. 

Министър-председателят заяви, че още при началото на строежа е предупредил изпълнителите от турска страна, че ако се забавят, ще има глоби. До края на юни тунелите трябва да стигнат до хотел Шератон. 

Наета е френска фирма, която да прави инспекция на строежа. Експретите са казали, че се строи качествено и няма течове.

Премиерът обясни също, че до края на декември трябва да са поставени линиите, по които ще се движи метрото, а през януари, 2 месеца по-рано, то ще бъде пуснато за движение във всички диаметри. 

Според министър-председателя трафикът в града ще намалее с 25%, а цените на горивата няма да повлияят на цената на билета за метрото, защото то се движи чрез електричество. „Другите може да обясняват каквото си желаят, аз показвам какво правя”, подчерта Борисов. 

Министър-председателят говори и за стъпките, които се предприемат за изграждането на нов стадион, който да бъде лицензиран. Мислим за варианта в Надежда, дори за нов стадион на мястото на стадион Локомотив , коментира премиерът. По думите му началото на строителството може да започне в края на тази година. 

При пристигането на Бойко Борисов и кмета Фандъкова на строителната площадка на Лъвов мост настъпи суетня. Отнякъде се появи грамадна сметанова торта с изобразена в анфас машина, която копае един от тунелите на метрото. Засвири музика, полетяха бели и сини балони, насъбраха се работници. В цялото това оживление и между три бетоновоза премиерът и Фандъкова разрязаха тортата символично за сладкото бъдеще на метрото. 



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Слави

Слави размаза Хазарта за лъжи

"Познавам Ицо Хазарта от много време. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв