Свързани новини

17.06.2009 08:49

Местан: Само ДПС иска прошка от електората си

Видян 1908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС е единствената партия, която има силата да поиска прошка от избирателите си заради пропуските и несвършените дела, заяви водачът на листата на ДПС в Кърджали Лютви Местан, цитиран БГНЕС.


Зам.-председателят на ДПС съобщи пред претъпканата заради старта на кампанията зала, че предизборната платформа ще бъде отпечатана в многохиляден тираж и ще достигне до всяко семейство. В нея пишело как партията му ще управлява страната и през следващите 4 години. Местан припомни, че не случайно целият политически интерес е концентриран в Кърджали. „Причината е проста. Нашите опоненти знаят, че именно в Кърджали тупти пламтящото сърце на ДПС и затова искат да ни ударят точно тук. Затова наричат тази битка „битката за бастиона”, "битката за Сталинград”.
"Не, ние не приемаме тези метафори, защото сме партията на толерантността, която иска да превърне Кърджали в европейска столица на толерантността. Но няма да позволим и да злоупотребят с нашата толерантност. Защото никой не позволява да бъде прободен в сърцето си”. Така с емоционално слово Местан наелектризира за пореден път избирателите си. Припомняме, че на него принадлежи разкритието за това, че „ДПС е единствената партия, която се разбира с избирателите си без думи, защото само тя владее езика на любовта”, изречено на митинг в Джебел през месец май т.г.
Местан представи задочно мажоритарния кандидат Ахмед Доган, чийто портрет изгря на видеостената на сцената в Драматичния театър. Той го нарече „единствения политик, който превърна немислимото във възможно, възможното – в реалност и има огромен принос мечтите ни да се сбъднат”. Кърджали има високата чест мажоритарен кандидат да бъде д-р Ахмед Доган, оповести заместникът му и изчака бурните аплодисменти от залата. „Непреходният политик на българския преход остава непреходен и в Европейска България. Това е човекът, който ще остане в българската политика като архитекта на българския етнически модел”, оцени началника си Местан. Той даде пример със себе си в отговор на собствения си въпрос какво именно е постигнал Доган. Примерът трябваше да припомни как самият Местан е получил награда на СУ за правилен български език. На церемонията той разкрил, че е „син на абсолютно неграмотни тютюнопроизводители”. „Днес ДПС е най-критикуваната партия. Първо, защото сме много силни и, второ, силни сме, защото тази партия успя да създаде своя елит от довчера прегърбените на тютюневата нива клетници”, уточни разпалено ораторът. Според него заради това никой в страната не обичал ДПС. И също заради това „на тези избори политическите опоненти ще стоварят целия си политически и финансов ресурс върху ДПС” и щели да го атакуват с много компромати. Местан призова никой да не отстъпва, защото това било много опасно, тъй като зад тях е „миналото на „възродителния процес”. Той цитира програмната декларация на ДПС, в която се казва: „Наред с адекватните мерки за управление на страната в условия на безпрецедентна по своя мащаб и дълбочина световна финансова криза, която вече прераства в тотална икономическа криза, ние казваме „Не” на крайния национализъм, на опитите за реставриране на рецидиви от тоталитарното минало, на идеите за нов, макар и по-мек, „възродителен процес”. Не вярвам в Кърджалийска област и в тази зала да има човек, който има памет за 1984-1989 и преди това за 1970-1973 г. да гласува за представител на партия, която обещава нов, макар и мек, „възродителен процес”, намекна Местан. Той призова именно това да бъде мотивацията всички до един да гласуват за ДПС, защото „всеки глас е глас срещу опитите отново да бъдем смачкани, против опитите отново да ни видят прегърбени на тютюневата нива”. Тези времена обаче отдавна са умряли, подчерта ораторът. Трън в очите на политическите опоненти на ДПС бил фактът, че тази партия давала равен шанс на всички да представляват малцинствата по света, а „не само на избрани от някого си”. Същото пък бодяло очите и на „много други представители на общността, на които вече не им уютно, че са в компанията на много други можещи и силни български политици”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион