Свързани новини

23.07.2009 14:48

Местан: Атака подкрепя ГЕРБ. Срещу какво?

Видян 2794 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В неделя Парламентарната група на ДПС ще заседава, за да реши дали ще подкрепи правителството, предложено от ГЕРБ, заяви Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.


ДПС няма да изневери на своята конструктивност, тъй като ние винаги сме уважавали вота на избирателите, каза Местан. ДПС е синоним на конструктивност, партия, която генерира стабилност и сигурност в управлението и в опозицията. През 1997 г. ДПС подкрепи най-важните реформи на Иван Костов, припомни той.
Няма да подкрепим правителство с Атака. Искаме ясен отговор дали ГЕРБ ще управлява с Атака. ДПС и Атака имаме цивилизационен и ценностен разлом, допълни Местан.
Новото управляващо мнозинство сякаш не търси съгласие за политиката си с БСП и ДПС. ГЕРБ явно се нуждае от политическо разграничение от ДПС. Това е опит за постигане на легитимност. Новопоявилите се партии често залагат на анти-ДПС позиция, този подход е за постигане на идентичност, заяви той. Тази анти-ДПС политика ще носи дивиденти, но скоро избирателите ще попитат управляващите: "А вие какво правите?".
Проектът за ново правителство трябва да бъде съпътстван с визия за управление на страната и с конкретни идеи. Любопитно е къде е пресечната точка на българските християндемократи и Атака и европейските християндемократи. Европейските партии не приемат Атака за субект, защото не са съгласни с идеите й, коментира Местан.
"За мен изборът на Йорданка Фандъкова за образователен министър е очаквана и добра номинация. Фандъкова вдъхва доверие на пръв прочит", завърши той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв