Меркел също така заяви, че конфликтът в Украйна "не е изненада", тъй като според нея до 2021 г. споразумението от Минск, сключено през 2015 г. с цел прекратяване на конфликта в Източна Украйна, е било "изчерпано".

Свързани новини

25.11.2022 14:50

Меркел: Нищо не можех да направя за Путин

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият германски канцлер Ангела Меркел заяви, че вече не вижда възможност да повлияе на руския президент Владимир Путин в края на мандата си, съобщава Политико.

В интервю за германското списание Der Spiegel Меркел разказа за последните си срещи с Путин, като заяви, че по време на прощалното си посещение в Москва през август 2021 г. е почувствала, че "по отношение на политиката на властта сте приключили", и добави, че "за Путин единствено властта има значение"

Тя посочи факта, че Путин е довел руския външен министър Сергей Лавров на последното си посещение, като още един знак за нейната рушаща се власт, тъй като преди това те са се срещали "често на четири очи", каза тя.


Меркел също така заяви, че конфликтът в Украйна "не е изненада", тъй като според нея до 2021 г. споразумението от Минск, сключено през 2015 г. с цел прекратяване на конфликта в Източна Украйна, е било "изчерпано".

Според Меркел тя безуспешно се е опитала да създаде "независим европейски формат за обсъждане с Путин" през лятото на 2021 г. заедно с френския президент Еманюел Макрон, но е осъзнала, че вече няма влияние, за да се наложи и в Европейския съвет, тъй като краят на мандата ѝ наближава.


Меркел също се защити, като заяви, че заедно с тогавашния президент на САЩ Барак Обама "след анексирането на Крим от Русия [през 2014 г. ] опитахме всичко, за да предотвратим по-нататъшни руски нахлувания в Украйна, и подробно координирахме санкциите си"

Забележките идват скоро след като бившият председател на Бундестага и неин съпартиец от ХДС Волфганг Шойбле я критикува публично, че не е признала грешките в руската си политика през последните 16 години.

Зависимостта на Германия от доставките на руски газ непрекъснато нарастваше под ръководството на Меркел в годините преди нахлуването на Москва в Украйна.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв